SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'

'Gençlerin sorunlarını gençler konuşuyor' röportaj serimizin bugünkü konuğu Atakan Somyürek anlatıyor. Somyürek , ' Fethiye dışında başka yerde yaşamayı düşünmedim' diyerek, Fethiye'nin doğasına saygı duyulması Z kuşağı tanımlamasına uyduğunun ve Z kuşağını gençleri olarak çevreye doğaya daha çok sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

  • 5686
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'

Fethiye’de doğup büyüyen 20 yaşındaki Atakan Somyürek 9 yıldır yamaç paraşütüyle ilgileniyor ve bunu meslek haline getirmek için gerekli sertifikaları toplamak için çalışıyor.Yarı İngiliz yarı Türk olan Atakan Somyürek, İngiltere’ye  gittiğinde Fethiye’yi aradığından ve Fethiye’nin eşsiz doğasından bahsediyor.

SOMYÜREK, ‘FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM’

“Genel olarak insanlar çok korkuyor”
Eğlenceli bir spor yapıyoruz. Ekstrem bir spor, keyifli. Genel olarak insanlar çok korkuyor. Korkulacak bir şey yok aslında. Dezavantajı yok aslında. Riskinin araba veya motor kullanmak kadar olduğunu düşünebiliriz. Eğlenceli, yapılması gereken bir spor bence. Herkesin deneyimlemesi lazım. 

“Yılda en fazla 5 kaza oluyor, o da çok normal bir sayı”    
Her gün motor ve araba kazaları oluyor. Onun gibi düşünebiliriz. Paraşütte o kadar çok değil, yılda en fazla 5 kaza oluyor. O da çok normal bir sayı. 

“Fethiye dışında başka bir yerde yaşamayı düşünmedim”
Fethiye dışında başka bir yerde yaşamayı düşünmedim. Yarı İngiliz’im, yarı türküm. Annem yabancı. Türkiye’yi çok seviyorum. Özellikle Fethiye daha güzel. Başka bir yere taşınmayı hiç düşünmedim. Bence Türkiye’nin en güzel yerlerinden birinde yaşıyoruz. Açıkçası gitmek isteyenin de kendisine yazık ettiğini düşünüyorum. 

“Fethiye’de yaşayan gençlerin sorunu çalışmamaları”
Fethiye’de yaşayan gençlerin sorunu çalışmamaları. Genel olarak Fethiyeliler tembel. Daha çok çaba gösteren insanlar yok. Teknolojiyi veya olduğumuzu yeri geliştirmeye çalışan gençler yok açıkçası. Aynı düzenden devam etmeye çalışıyoruz. Çalışarak ve teknolojiyle birlikte Fethiye’yi daha güzel bir yer yapabiliriz. 

“İşimi sosyal medyadan yürütebiliyorum”
Z kuşağını kendime uygun buluyorum. Sosyal medyada her şeyi takip ediyoruz. İşimi sosyal medyadan yürütebiliyorum. Hatta yurtdışında da görünmeye çalışıyorum. Şirketimizi ve kendi işimizi sosyal medyadan büyütmeye çalışıyorum. 

“Eskiyi bırakıp yeniye bakmalıyız”
Bence bu saatten sonra Z kuşağına güvenmemiz lazım. Çünkü artık bizim geleceğimiz var. Her şeye göre Z kuşağının ön planda olması gerekiyor. Eskiyi bırakıp, yeniye bakmalıyız. 

“Fethiye’ye dönesim geliyor”
Yılın 12 ayı Fethiye’deyim. Genel olarak da Ölüdeniz ’deyim. Hep yamaç paraşütüyle uğraşıyorum. Zaten eğitmen olmaya çalışıyorum şu anda. Kendim profesyonel pilot olarak uçuyorum. Şu anda bütün hayatımı işime adadım diyebilirim. Hep burada kalmayı düşünüyorum. Yamaç paraşütü konusunda reklamlar yapmak için ve kendimizi daha çok, daha güzel geliştirmek için uğraşıyorum. 
Çabalamamız lazım. Fethiye’yi çok daha güzel bir yer yapmamız lazım kesinlikle. 
Fethiye dışında başka bir yerde yaşamadım ama 1-2 ay konakladığım oldu. Yaklaşık 1 ay Denizli’de kaldım.  İngiltere’de de kaldım. Cidden burayı aratıyor. Kesinlikle Fethiye’yi aradım. Fethiye’ye tekrar dönesim geliyor hep. Çünkü buranın doğallığı benim için bambaşka. Türkler olarak da çok cana yakın insanlarız aslında. Buranın samimiyeti de var. Ortamım, ailem, herkes burada olduğu için burayı daha çok seviyorum. 

“Doğallığımızı korumamız lazım”
Doğayı korumak konusunda çok bilinçli değiliz. Fethiyeliler olarak her yere çöp atıyoruz. Çevreyi korumamız lazım. Çevreye daha çok bakmamız lazım, doğallığımızı korumamız lazım.

SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'

SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'
SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'
SOMYÜREK, ' FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM'
Yorumlar 1
Ahmet Oktay 06 Nisan 2023 00:08

Çok iyi pilot ve çok iyi bir insan camiada tanınan ve sevilen birisidir kendisini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını dilerim

Bakmadan Geçme