Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu

Kamu yararı olarak hizmet veren ve 2013 yılından beri faaliyet gösteren Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörlüğü, başta Somali olmak üzere pek çok Afrika ülkesinde susuzluğu gidermek için 18 su kuyusu açtırırken düzenlenen kampanyalarla yüzlerce Müslümana Kuran-ı Kerim desteği sağladı.

  • 5182
Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kamu yararı olarak hizmet veren ve 2013 yılından beri faaliyet gösteren Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörlüğü, başta Somali olmak üzere pek çok Afrika ülkesinde susuzluğu gidermek için 18 su kuyusu açtırırken düzenlenen kampanyalarla yüzlerce Müslümana Kuran-ı Kerim desteği sağladı. Fethiyeli 8 yetim çocuğa her ay düzenli olarak nakdi yardım da yapan dernek, yeni kuyular açtırmak için “Bir Su Kuyusu Binlerce İnsanın Hayatını Kolaylaştırabilir” kampanyası başlattı. Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörü Hüseyin Çetinkaya “ yeni su kuyusu ve Kuran-ı Kerim bağışları için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
HAYIR İÇİN VARIZ
Kurulduğu yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında birçok faaliyetlerde bulunan Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörlüğü öncülüğünde yetim çocuklara nakdi destek sağlarken Somali’de Fethiye Su Kuyusu adı altında içme suyu çıkarılmasını sağladı. Yeni kuyu açtırmak ve Müslüman ülkelerde kutsal kitabımızı bulamayan Müslümanlara ulaştırılmak üzere Kuran-ı Kerim kampanyası başlatıldı. Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörü Hüseyin Çetinkaya yaptığı açıklamada “Derneğimiz 2000 yetim çocuğa sürekli nakdi yardım vermektedir. Sadece bu yıl 38000 adet kurban hissesi gerçekleşti. 2000 tır insani yardım malzemesi Suriye ve ihtiyaç olan ülkelere gönderildi. Aynı zamanda “Dünya Kur'an Okuyor” kampanyası adı altında Afrika ülkelerinde eğitim hayatı boyunca elinde bir Kur'an olmayan çocuklara verilmek üzere bir milyon Kur'an-ı Kerim kampanyası yapıldı. Şu ana kadar yaklaşık 650.000 adet Kuran-ı Kerim yerlerine ulaştırıldı. Şu anda Fethiye'den 34 yetim sponsoru hayırsever kardeşimiz var. Fethiyeli 8 yetim çocuğa aylık düzenli olarak nakdi bağış yapılıyor” dedi.
HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Afrika ülkelerinde içme suyundan yoksun çok sayıda Müslümanın pandemiyle mücadele ettiğini de anlatan Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Koordinatörü Hüseyin Çetinkaya “Derneğimiz, 2000 üzerinde dünya genelinde ihtiyaç olan yerlere su kuyusu açtırmıştır. Bunlardan bir tanesi de Fethiye sanayisinde bulunan esnaf arkadaşların yardımlarıyla Somali'de açılmıştır. Bu su kuyusu 4 bin dolara mal olmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Dolayısıyla ismini de Fethiye Sanayi Su Kuyusu olarak adlandırdık ve bunun gibi birkaç tane daha değişik ülkelerde Fethiye Su Kuyusu isimlerini kullandık. Fethiye’den hayırseverlerin desteğiyle 18 tane su kuyusunu değişik ülkelerde açtık. 2 günlük yevmiyesi ile evinin bir haftalık su ihtiyacını karşılayan ülkeleri ve insanları ben bizzati olarak gördüm. Bundan dolayıdır ki bu sıcak pandemi günlerinde biz Fethiyeliler olarak susuzluk çekiyoruz hararet oluyoruz. Elhamdülillah ki içecek suyumuz fazlasıyla var. Ama öyle ülkeler var ki bizim bugünlerde çektiğimiz ve rahatsız olduğumuz sıcaklığın birkaç derece daha fazlasını sürekli çeken ve suyun olmadığı ülke belde ve bölgeler var. Biz de karınca kararınca ne yapabiliriz diye yola çıktık. Yeni kuyular açtırmak istiyoruz. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. 444 3 674 ve 532 526 98 22 nolu numaralardan bağışlar yapılabilir” diye konuştu.
 

Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu
Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu
Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu
Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu
Somali'de Fethiye Sanayi Su Kuyusu

Bakmadan Geçme