'Şoför arkadaşımızın yanındayız'

Fethiye'de bir dolmuşta şoföre saldırı anı kameralara saniye saniye yansımıştı. 9 Eylül 2020 tarihinde 16.43 sıralarındaki olayın sosyal medya ve FRT TV ana haber bülteninde yayınlanması üzerine açıklamada bulunan Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, 'Üstlenmiş olduğu taşıma işini layıkıyla yerine getirmek için sefere çıkan şoför arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Oda olarak yanındayız. Onların daha güvenli çalışabilmesi adına gerekli girişimlerde bulunacağız' dedi.

  • 1890
'Şoför arkadaşımızın yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şoför esnafının halkın ulaşımını sağladığını kaydeden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, çok ağır hakaret ve küfürlere maruz kalan arkadaşlarının yanında olduklarını dile getirdi. Araç içerisinde kameralara yansıyan konuyla ilgili olarak emniyet birimleri ile görüştüğünü kaydeden Başkan Taşar, bu konuda toplumdan duyarlılık beklediklerini belirtti. 

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada, “Üstlenmiş olduğu taşıma işini layıkıyla yerine getirmek için sefere çıkan şoför arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Kendisi tüm nezaket ve trafik kurallarına uymuştur. Bu seviyesiz hakaret ve küfürleri hiç hak etmemiştir. Araç içerisindeki kameralardan da tespit ettiğimiz görüntülere göre yolculuk esnasında, araç içerisindeki yolcuların da şahsı uyarması şoför arkadaşımızın doğru bir davranış ortaya koyduğunu göstermektedir. Ancak bu konuda toplumumuzdan da biraz daha duyarlılık bekliyoruz. Arkadaşımıza destek olan yolculara da çok teşekkür ediyoruz. Çok ağır hakaret ve küfürlere maruz kalan şoför arkadaşımızın yanındayız. Onların daha güvenli çalışabilmesi adına gerekli girişimlerde bulunacağız. Emniyet birimlerimiz ile görüşüyoruz. Şoförlerimizin güvenliği her şeyin önünde… Arkadaşlarımız işlerini yapıyorlar ve halkın güvenli ulaşımını sağlamak için gayret gösteriyorlar” dedi. 

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Fethiye merkezinden Muğla Makasına doğru gitmek için 2 çocuk ve bir kadınla dolmuşa binen şahıs, ücret için Kentkart istenince adeta küplere bindi. İzmir’de yaşadığını, 15 yıldır da namus olayından dolayı cezaevinde bulunduğunu anlatıp; ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını ifade etmişti. Sürücünün oldukça nazik şekilde karşıladığı hatta bazı yolcuların da kendisini uyardığı genç adam, Muğla Makasına yaklaşıldığında sürücüye “Beni indir” diyerek küfür ve hakaretler edip; sürücünün üzerine yürümüştü. Yanındaki kadının engel olmaya çalıştığı şahıs, dolmuştan indikten sonra tekrar binip; sürücüye el kol hareketleri ile küfürler savurmuştu. Dolmuş sürücüsünün karşılık vermediği sinirli şahıs, bu sırada da kadınların çoğunlukta olduğu dolmuşta ağza alınmayacak küfürler savurması büyük tepki çekti.

Bakmadan Geçme