SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA

Fethiye'de av yasağının bitmesi sonrası sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerlerini aldı. Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından 1 Eylül itibariyle balıkçılar denize açıldı. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar 'Allah izin verirse yarından itibaren tezgahlarımızda balıklarımız daha da artacak' diye konuştular. 'Vira Bismillah' diyerek açılan balıkçıların ağlarına mercan, lopa ve istavrit takıldı. Mercanın kilosu 55-60 TL'den satışa sunulurken istavrit 20-25 TL, lopa da 18-20 TL'den alıcı buldu.

  • 2915
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; 
Fethiye’de av yasağının bitmesi sonrası sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerlerini aldı. Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından 1 Eylül itibariyle balıkçılar denize açıldı. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar “Allah izin verirse yarından itibaren tezgahlarımızda balıklarımız daha da artacak” diye konuştular. “Vira Bismillah” diyerek açılan balıkçıların ağlarına mercan, lopa ve istavrit takıldı. Mercanın kilosu 55-60 TL’den satışa sunulurken istavrit 20-25 TL, lopa da 18-20 TL’den alıcı buldu.
Av yasağının 1 Eylül tarihi itibariyle kalkmasının ardından balıkçılar da “Vira Bismillah” dedi. Yeni sezon balıkları, bugün itibariyle Fethiye Balık Pazarı’ndaki tezgahlarda yerini almaya başladı. 
BU SEZON BOL BALIK YİYECEĞİZ
Talep üzerine sipariş alan ve paket servis de sağlayan Pehlivanlar Balıkçılık’tan Mustafa Çıldan, bugün itibariyle deniz balıklarının gelmeye başladığını dile getirerek “Mercanlar, barbunlar, lopalar, kefallerimiz geldi. Fiyatlar da düşmeye başladı. Allah’ın izniyle bu sezon bol balık yiyeceğiz. Balık sezonunun ikinci gününde yüzde 20 düşüş görmeye başladık.  Mercanları 80-90 TL’ye satarken 55-60 TL’ye düştü. Lopalar, 25-30 TL’den 18-20 TL’ye düştü. Güzel bir düşüş başladı. Bugün ikinci günümüz. Nasipse akşama bizim kendi teknemiz de ava çıkacak, yarına kendi balıklarımız da gelecek. Dünden itibaren herkes balıklar gelmeye başladı mı diye soruyorlar. Dün ilk gün olduğu için bizim balıkçılardan fazla çıkan olmamıştı. Ama bugün itibariyle başladık. Allah izin verirse yarından itibaren tezgahlarımızda balıklarımız daha da artacak” dedi.
10 GÜN SONRA ÇEŞİTLER ARTACAK
Reis Balıkçılık’tan Aykan Kocatepe ise “Balıklar tezgahlarda yavaş yavaş bolarmaya başlayacak. 10-15 gün sonra çeşitlerimiz daha fazla olur” diye konuştu. 
SEZONLA BİRLİKTE FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLADI
Burak Balıkçılık’tan Muzaffer Çavdır da “Vatandaşta para olursa hareket var. Para olmasa hareket yok. Av sezonu açıldı, inşallah hayırlısı olur. Ağırlıklı olarak deniz balığı tezgahlarımızda var. Fiyatlarda sezonla birlikte biraz düşüş var. Lopa 20TL’den, yeni gelecek olan hamsi kilosu 20-25 TL’den, istavrit 20-25 TL arasında gidiyor” dedi.
Vatandaşlar da fiyatların uygun olduğunu belirterek, bundan sonra daha çok balık yiyebileceklerini ifade ettiler.
 

SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA
SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA

Bakmadan Geçme