SEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 6'ncı yıldönümünde 'Türkiye Aşkına' temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz 'O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür' dedi.

  • 902
SEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Seydikemer Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Seydikemer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma’ Programında duygu dolu anlar yaşandı. Gün boyu çeşitli etkinliklerle anılan 15 Temmuz Şehitleri için Seydikemer Hükümet Konağı önünde de program düzenlendi.
Fotoğraf ve video gösterimiyle başlayan programa Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, belediye meclis üyeleri, Seydikemer Müftü Vekili Adem Demirel, STK Temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, kurum müdürleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Fotoğraf ve video gösteriminin ardından tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra şehitlerimiz için ilçe vaizi Yasin Bildirici tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunup dualar edildi. 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde 1970’li yıllardan beri gizli bir şekilde örgütlenmeye çalışan FETÖ terör örgütü 6 sene önce bugün hain darbe girişimi teşebbüsünde bulunmuştur. 15 Temmuz gecesi 'FETÖ'cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehidimize bu 'vesile ile bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı gece yaralanarak gazilikle müşerref olan kardeşlerimize de Rabbimden sağlık temenni ediyorum” dedi.
BAŞKAN OTGÖZ: “TÜRKİYE GEÇİLMEZ”
“Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli-açık her türlü fitne-fesat ile varlığımıza ve birliğimize kasteden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz” diyen Başkan Otgöz; “Bu ihanet zincirinde her şeyi düşünen, her şeyi inceden inceye planlayanlar tek bir şeyi hesaba katmamışlardı; Bu oyunu kuranlar Türk milletinin ülkesini ve devletini canı pahasına koruyacağını, en modern savaş araçlarının karşısında göğsünü siper ederek ezanına, bayrağına, Meclisine, Cumhurbaşkanına sahip çıkacağını hesap etmemişlerdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin FETÖ'nün veya kendini onun sahibi zannedenlerin değil, Türk milletinin ordusu olduğunu düşünememişlerdi. Bizim milletimiz tarih boyunca sayısız defa her şey bitti denildiği anda adeta küllerinden yeniden doğarak çok daha büyük atılımlar içerisine girmiş bir millettir. Hamdolsun 15 Temmuz gecesi aynı dirayeti, aynı kararlılığı, aynı azmi, aynı cesareti bir kez daha göstermiştir. O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür” diye konuştu.
BAŞKAN OTGÖZ; “ŞEHADETE YÜRÜMEK İÇİN BİR AN BİLE TEREDDÜT EDİLMEYECEKTİ”
FETÖ'cü alçaklar tarafından şehit edilen 251 kardeşimizin her birinin hikâyesi tek başına bu millete asırlarca ilham verecek ayrıntılarla dolu olduğuna işaret eden Başkan Otgöz şunları söyledi: “İşte bunlardan bir tanesi de Ömer Halisdemir kardeşimizdi. Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşı Erol Olçok, bunlardan bir tanesiydi. Prof. Dr. İlhan Varank yine bunlardan bir tanesiydi. Pek çok şehitlerimiz oldu. Allah şahittir, milletimiz emin olsun ki eğer o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt edilmeyecekti. Çünkü o gün havalimanındaki on binler oraya şehadet için gelmişlerdi.”
BAŞKAN OTGÖZ GENÇLERE SESLENDİ
Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Otgöz; “Gerekirse kan kusar kızılcık şerbeti içtik deriz, ama ülkemizi ve milletimizi böyle bir ayıbın içine sokmayız. Dışarıda veya içeride her kim FETÖ'cülerle, PKK'lılarla veya diğer terör örgütleriyle ilgili hak, hukuk, adalet edebiyatı yapıyorsa, bilin ki kafasının arkasında ülkemiz ve milletimizle ilgili karanlık bir amaç vardır. Bize bu şekilde nasihat çekenler var, o nasihati kendinize saklayın. 15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde milletimizin huzurunda bu kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
KAYMAKAM VEKİLİ YAZGAN: “TÜRK DEVLETİ BAŞKALDIRANIN BAŞINI EZER!”
Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan; “Şunu bilmek lazım ki Türk Devleti her zaman güçlüdür. Başkaldıranın başını ezer! En son başkaldırı da bundan 6 yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması tarafından bir baş kaldırı, adeta bir işgal girişimi şeklinde hepimizi şoka sokan bir başkaldırı şeklinde cereyan etti ve başları ezilmiş oldu. O gün tüm Türkiye’de kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ekseriyeti belki yüzde 95’i, kahraman polis teşkilatımız ve milletimiz bu menfur, hain darbe girişiminin karşısında oldu ve göğsünü siper etti.  O gün 251 şehit verdik. O şehitlerimizin ruhları şad olsun. Fedakarlıklarına ve vatana adanmışlıklarına minnettarız” dedi.
KAYMAKAM VEKİLİ YAZGAN: “SEYDİKEMER’İMİZİN HAKKI ÖDENMEZ!”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi Marmaris’te olmasından dolayı Marmaris’in çok daha ayrı bir yeri olduğuna değinen Kaymakam Vekili Yazgan; “O gün Cumhurbaşkanımız buradaydı ve suikast girişimi tertip edildi, tüm Türkiye’de meydanlarda olduğu gibi daha neredeyse Cumhurbaşkanımız çağrı yapmadan, milletimiz demokrasi için meydanlara indi. Burada da Marmaris’i akın ettirdi. Milli birliğimizi o gün göstermiş olduk. Demokrasimizi, halkın iradesine sahip çıkma azmimizi ve kararlılığımızı bir kere daha göstermiş olduk. Muğla’mızın, Seydikemer’imizin o yönüyle hakkı ödenmez! Yörüklerimiz bu memleketimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin asli unsurları, belki de çimentosu, harcı diyebileceğimiz vatandaşlarımızdır. Onun için hepinize ayrı ayrı tekrar şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Kaymakam Vekili Yazgan; “Bugünün adı Milli birlik ve Demokrasi günü kondu. Neden? Demokrasimiz, ekmeğimiz, aşımız gibi. Demokrasi olmazsa, seçim olmazsa milletin iradesi yok sayılmış olur. Dolayısıyla günün adı ‘Demokrasi’ oldu. Vatandaş demokrasisine sahip çıktı. Ve milli birliğimizi gösterdiğimiz için bir daha da temkinli olalım, böyle tuzaklara tekrar düşmeyelim diye ‘Milli Birlik Günü’ de konulmuş oldu. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var: ‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet’ diye. Vatandaşımızın, Anadolu insanının temiz duygularını, İslamiyet’i, ezanı, bayrağı, Türklüğü kullanarak ciddi bir taban edindi FETÖ. Bizim yumuşak karnımızı adeta istismar ederek, bizden görünerek netice itibariyle o günlere gelindi. Aslında bir anlamda CIA’nın, Amerika’nın ne kadar da bu yönüyle uzman bir örgüt ortaya çıkardığını da görmüş oluyoruz. Bizim temiz duygularımızı istismar ederek. Bunun için bundan büyük dersler almamız lazım. Bizim bu ülkeden başka, devletten başka gidecek yerimiz yok” diye konuştu. 
Protokol konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşması izlenip ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ‘Türkiye Aşkına’ temalı sinevizyon gösterisi sunuldu. Program 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam etti.  Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Seydikemer’in vatan için verdiği 16 şehidinin slayt gösterisi sunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde de tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydikemer’in tüm mahallelerindeki camilerde selalar yükseldi. SEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUSEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUSEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUSEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUSEYDİKEMER 'TÜRKİYE AŞKINA' DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Bakmadan Geçme