SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulacağı 1143 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik daha aşıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla'da gerçekleştirilen toplantıda müteşebbis heyet tarafından satın alma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, bundan sonraki aşamada haritaların çıkarılacağı, zemin etüdünün tamamlanacağı ve projenin imar planının hazırlanacağı kaydedildi. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

  • 1823
SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Ticaret Borsası’nda 4 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Tavlı ve Başkan Çıralı ile birlikte Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Gümüş, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.
Toplantıda Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak ve 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB arazisinin satın alınmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB arazinin satın alınmasına ilişkin müjdeli haberi kamuoyu ile paylaşarak bundan sonraki süreçte imar çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Dev projede haritaların çıkarılarak zemin etüt çalışmalarının yapılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, imar planının da projenin işleyişi gibi hızlı şekilde tamamlanacağından emin olduklarını kaydetti. FTSO olarak öncülük ettikleri projenin hayata geçirilmesi noktasında da yoğun gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Çıralı, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme