Seydikemer'in hayali gerçek oluyor

Seydikemer'de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi.

  • 1144
Seydikemer'in hayali gerçek oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje İnceleme ve Onay Komisyon kararı Daire Başkanı Deniz Oruç başkanlığında toplandı. Seydikemer Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki incelemesinde; “Orman vasfında olan alanların bağlantı yolu olarak kullanılarak; TDİ (Süt) OSB’nin parsel bütünlüğünün sağlanması koşuluyla içerik ve belge bazında başka eksik olmadığını tespit edilmiş olup, komisyona katılan üyelerce oybirliği ile proje konusu ve dosyası kabul edilmiştir” ifadelerine yer verildi.    

Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Proje İnceleme ve Onay Komisyon kararını paylaşıp; “Seydikemer’in hayali gerçekleşiyor. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yatırımcılarımız için Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

PROJE İÇERİĞİNDE NELER VAR?   
Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi, bölgemiz için büyük önem arz eden süt sığırcılığı bakımından yatırımcılar için cazibe merkezi olmakla beraber, barındıracağı tüm büyükbaş hayvanların hastalıktan ari hale getirilmesi ile sağlıklı ve kaliteli süt üretimine büyük katkı sağlayacağı bildirildi. Yaklaşık bin 200 dekar alanda 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesinde, sanayi parsellerinde süt işleme tesisi, yem fabrikası, biyogaz tesisi gibi sanayi işletmelerinin de yer alması ve yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması planlanmaktadır.
 Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesinde, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yüzde 40, Seydikemer Belediyesi yüzde 18, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 12, Fethiye Seydikemer Süt Birliği yüzde 12, Seydikemer Ziraat Odası yüzde 6, Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yüzde 6, Muğla Ticaret Borsası yüzde 6 oranında hisseye sahip olduğu öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme