Seydikemer'de yıllardır yaşatılan gelenek

Seydikemer'in Bağlıağaç Mahallesi'nde geçtiğimiz yıllarda başlatılan, Ramazan Bayramı namazı sonrasında çorba ikramı artık geleneksel hale geldi. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla gerçekleşen program kapsamında, cemaat Bağlıağaç İnönü Camii bahçesinde hem bayramlaşıyor hem de sohbet ediyor.

  • 661

Bağlıağaç Mahallesi’nde 5 yıl önce başlayan ve geleneksel hale gelen Ramazan Bayramı namazı sonrası çorba ikramı, örnek teşkil eden program haline geldi. Vatandaşların destekleri ile organize edilen programda, bayram namazı öncesinde hazırlanan çorba; çıkışta cemaate ikram ediliyor. Böylelikle mahalle sakinleri bir taraftan bayramlaşma diğer yandan da sohbet etme fırsatı buluyor. Bağlıağaç halkı bu geleneğin daha uzun yıllara yayılması adına ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Mahalle sakinlerinden Yavuz Çıldan yaptığı açıklamada, “Bu etkinliği ilk olarak 5 yıl önce gerçekleştirdik. Daha sonra her Ramazan Bayramı namazı sonrasında çorba ikramımız devam etti ve geleneksel hale geldi. Burada öncülük ettiği için hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bunu devam ettireceğiz” dedi.

Bağlıağaç İnönü Camii İmam Hatibi Abdurrahman Öz açıklamasında, “Burada bir geleneğimiz oluştu. Her yıl Ramazan Bayramı namazı sonrasında cemaatimizle birlikte çorba içip, sohbet ediyoruz. Çaylarımızı da içtikten sonra evlerimize gidiyoruz. Programımıza pandemi nedeniyle iki yıl ara vermek zorunda kaldık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çorba ikramımızın devamını sağlayacağız” şeklinde ifadeler kullandı.
 

Bakmadan Geçme