SEYDİKEMER'DE DEV BAYRAK OMUZLARDA TAŞINDI

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Seydikemer'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı omuzlarda taşındı.

  • 745
SEYDİKEMER'DE DEV BAYRAK OMUZLARDA TAŞINDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü münasebetiyle Seydikemer’de bir dizi kutlama programı düzenlendi. Kutlama programı Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan ile Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından Hükümet Konağı ve Seydikemer Belediye Hizmet Binası önünden kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte Cumhuriyeti’mizin 99’uncu yılına özel hazırlanan 99 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı öğrencilerin omuzlarında taşındı. 
Kortej yürüyüşü Seydikemer Kapalı Spor Salonunda son bulurken buradaki tören programına geçildi. Kaymakam Vekili Yazgan ve Başkan Otgöz, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mız okundu. Kapalı spor salonunda programa Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, gaziler, daire amirleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda Cumhuriyet’in 100’üncü yılına bir kala düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan resim sergisi gezildi.
KAYMAKAM YAZGAN: “CUMHURİYETİMİZE HAYAT VEREN RUH, DİPDİRİ YAŞAMAKTADIR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Vekili Yazgan; “Bugün şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü olan Cumhuriyetin 99. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır.
Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları Malazgirt'ten Çanakkale'ye kadar tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur ve umut olmuştur.
Irk, din, dil, İnanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye İdeali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.
Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetine sahip olan necip milletimiz; birlik ve beraberliğini bozmak İsteyenlerin, geleceğini karartmaya teşebbüs edenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır ve uğratacaktır. Zira İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 99 yıl Önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Şeydikemerli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en İçten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.
SEYDİKEMER'DE DEV BAYRAK OMUZLARDA TAŞINDISEYDİKEMER'DE DEV BAYRAK OMUZLARDA TAŞINDISEYDİKEMER'DE DEV BAYRAK OMUZLARDA TAŞINDI

Bakmadan Geçme