Seydikemer'de 400 milyon TL'lik yatırımda gelinen son aşama konuşuldu 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamlığı'nda düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinin toplantısına katıldı. Ankara tarafından da destek gören TDİOSİB projesinde gelinen son aşama konuşulurken, projenin turizme de katkı sağlayacağına dikkat çekildi. 

  • 1153
Seydikemer'de 400 milyon TL'lik yatırımda gelinen son aşama konuşuldu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Valisi Orhan Tavlı, hafta sonu geldiği Seydikemer’de bölge için büyük bir yatırım atağı olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinin toplantısına katıldı. Proje paydaşlarının da yer aldığı toplantının ardından Vali Tavlı, bir dizi ziyaretlerde bulunup, incelemelerde bulundu. 

Haber
Vali Tavlı ilk olarak Seydikemer Kaymakamlığında Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile alakalı düzenlenen toplantıya katıldı. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak ve 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projenin toplantısında Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, ilgili kurum müdürleri ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur yer aldı. Haber
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda; Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde yaklaşık 1.200 dekar alanda 400 milyon TL'lik yatırımla kurulacak TDİOSİB projesinde gelinen son nokta değerlendirildi.  Seydikemer bölgesindeki hayvancılık potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlayacak TDİOSB’nin 2500 kişiye istihdam sağlamasının yanında 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması bekleniyor. 
Kaymakamlıktaki toplantının ardından Vali Orhan Tavlı beraberinde Başkan Otgöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan ve FTSO Başkanı Osman Çıralı ile Pınara Antik Kentini ziyaret ettiler. Ziyarette Minare Mahallesi’nde bulunan Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Pınara Antik Kentine geçtiğimiz aylarda Seydikemer Belediyesi tarafından yapılan parke yolda incelemelerde bulunuldu. Vali Tavlı ve beraberindekilere Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Otgöz, ilçe sınırları içerisinde bulunan antik kentlerin her birinin büyük önem taşıdığını kaydetti. İlçe turizmine büyük katkı sağlayan Antik Kentler hakkında konuşan Başkan Otgöz, Pınara Antik Kentine 2 buçuk kilometrelik yolda kilitli parke çalışmaları yaptıklarını, böylece Pınara Antik Kentine gelen yerli ve yabancı turistlerin ulaşımlarının daha rahat olacağını kaydetti.
Muğla Valisi Orhan Tavlı da; Başkan Otgöz’e yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler nedeniyle teşekkür ederek, gerekli desteğin her zaman verileceğini ifade etti. 

 

Bakmadan Geçme