Seydikemer'de 19 Mayıs törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 104. yıldönümü Seydikemer'de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104'üncü yılına göre hazırlanan 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı Seydikemer sokaklarını süsledi.

  • 881

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 104. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin kutlandığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen programlarla kutlandı.


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti. Saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.
Törene Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin,  Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Ercan, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, muhtarlar, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, daire amirleri, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Resmi törenin ardından Seydikemer Kaymakamlığı binası önünden Kapalı Spor Salonuna kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşte öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı, omuzlarda taşındı. Seydikemer sokaklarını süsleyen dev Türk Bayrağını gören vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Yürüyüşün ardından Kapalı Spor Salonunda tören programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Başkan Akdenizli’nin gençlerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Ercan yaptı. Konuşmanın ardından Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Talha Küyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.


Programda Seydikemer Anadolu Lisesi, Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi, şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 yılının “Aşık Veysel Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla SAL Müzik gurubu tarafından Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı türküsü seslendirildi. 
 

Bakmadan Geçme