Seydikemer Belediyesi'nde 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı

Seydikemer Belediyesi 2021 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'ne yapılacak olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi kurucu müteşebbis heyetine Başkan Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Karakuş asil üyeliğe seçildi.

  • 782
Seydikemer Belediyesi'nde 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediyesi 2021 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı Belediye hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülüp  karara bağlandı. Toplantıda konuşan Başkan Otgöz, 2021 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını kaydetti. Herkesin şimdiden yeni yılını kutlayan Başkan Otgöz, belediye olarak yeni yılda da hizmete devam edeceklerini ifade etti. 
Toplantının ilk gündem maddesi İmar Komisyonu tarafından hazırlanan İlçe sınırları içerisinde Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliğine istinaden kırsal mahalle tespiti yapılmasına dair komisyon raporu görüşüldü. Komisyon üyeleri kırsal mahalle tespiti yapılmasına dair yapılan çalışmalara 1 ay ek süre istenildi. Başkan Otgöz tarafından meclisin oylamasına sunulan ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi. 
2’nci maddede Mali Hizmetler Müdürlüğünün Ziraat Bankası Seydikemer Şubesine ait Kumluova Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ile okul caddesinin kesişme noktasında bulunan eski okulun bahçesine bedelsiz olarak ATM konulması talebine dair müzekkere görüşüldü. Müzekkere oy birliği ile kabul edildi. 
3’üncü maddede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Belediyeye tahsis edilen bir adet çekici çöp taşıma (Treyler) aracının haczedilememesi için Kamu hizmetine tahsis edilmesi ile ilgili müzekkere görüşüldü. Çöp taşıma aracının (Treyler) uzak mesafelerde kullanılacağını belirten Başkan Otgöz; “Çöp toplama için kullanacağız. Seki bölgesinde, Eşen, Karadere, Kumluova gibi uzak bölgelerde kullanacağız. Haciz yapılmaması için huzurlarınıza getirdik” dedi. Başkan Otgöz’ün konuşmasının ardından gündemin üçüncü maddesi meclis oylamasına sunulup oy birliği ile kabul edildi.
SEYDİKEMER TDİOSB’YE TEMSİL ÜYELER BELİRLENDİ
4’üncü maddede Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Çobanisa Mahallesinde projelendirilen Süt Sığırı Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi kurucu müteşebbis heyetine 3 asil 3 yedek üyelerin seçilmesine dair müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Karakuş asil üyeliğine seçilirken; Seydikemer Belediyesi Özel Kalem Müdürü-Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Hasan Çetin, Fen İşleri Müdür Vekili ve Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Muharrem Gökçen, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü, Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürü Kasım Gürbüz yedek üye olarak müteşebbis heyetine seçildi. 
Kuruluş hazırlıkları tamamlanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurucu müteşebbis heyetinde en çok hisse oranı ve üye sayısı bulunan Muğla Valiliği ve Seydikemer Belediyesi, Seydikemer TDİOSB’nin kurulmasında yeterli oranı sağlıyor. Buna göre; Müteşebbis heyetinde; Muğla Valiliği (YİKOP) yüzde 40 hisse oranı ve 5 temsil üye, Seydikemer Belediyesi yüzde 18 hisse oranı ve 3 temsil üye, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yüzde 12 hisse oranı ve 2 temsil üye, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği yüzde 12 hisse oranı ve 2 temsil üye, Seydikemer Ziraat Odası yüzde 6 hisse oranı ve 1 temsil üye, Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yüzde 6 hisse oranı ve 1 temsil üye, Muğla Ticaret Borsası yüzde 6 hisse oranı ve 1 temsil üye ile yer aldı. 
Gündemin 5’inci maddesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Belediyeye tahsis edilen bir adet çöp transfer semitreyler (Yarı Römork) aracının haczedilememesi için Kamu hizmetine tahsis edilmesi ile ilgili müzekkere görüşüldü. Başkan Otgöz çöp transfer semitreyler (Yarı Römork) aracının belediyenin ihtiyacı olduğuna belirtti. Başkan Otgöz, “Şu an belki kullanmayız ama yazın Yayla’da bu römork bizim çok işimizi görecek” diyerek gündemin beşinci maddesini meclisin oylamasına sundu. 5’inci madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi 6’ncı maddede görüşüp oy birliği ile kabul edildi. 

Seydikemer Belediyesi'nde 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı
Seydikemer Belediyesi'nde 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı
Seydikemer Belediyesi'nde 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı

Bakmadan Geçme