SEVİLEN YAZAR RAGIP GÜZEL FETHİYE'DE

Çıkardığı birbirinden değerli eserlerle sayısızca okuyucuya ulaşan Yazar Ragıp Güzel, FRT TV'ye hayatına dair birçok şeyi anlattı.

  • 2363
SEVİLEN YAZAR RAGIP GÜZEL FETHİYE'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayınlanmış 100’e yakın eseriyle çok sayıda okuyucuya ulaşmayı başaran sevilen Yazar Ragıp Güzel, FRT TV mikrofonlarına konuştu. Hayatından ve kitaplarından bahseden Güzel, Fethiye’ye gelmekten son derece mutlu olduğundan bahsederek Fethiye insanına övgüler yağdırdı.
KONFERANSLAR, KİTAP ÇALIŞMALARI İLE HAYATIMA DEVAM EDİYORUM
Kendisinden bahseden Ragıp Güzel,’’ Kısaca kendimi ifade edeyim. Sakarya doğumluyum. Liseyi Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Yüksek İslam Enstitüsü’nü İzmir’de bitirdim. 7 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda vaizlik yaptım. 13 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda İmam Hatip Lisesi müdürlüğü, 7 yıl da İstanbul Zeytinburnu’nda müftülük yaptım. Şimdi de emekliyim. Konferanslar, kitap çalışmaları ile devam ediyorum’’ dedi.
YAYINLANMIŞ 80 TANE ESERİM VAR
Kitapları hakkında konuşan Yazar Güzel,’’ Yayınlanmış 80 tane eserim var. Bir o kadar da yayınlanacak olan eserlerim var. Bir şey ilave etmek istiyorum. Bunları kitap olsun diye yazmadım. Bunları insanlara faydalı olsun diye yazdım. Kitaplarım için imza günlerine katılıyorum. Kitap tavsiyesi soranlara istediklerini almalarını söylüyorum. Kitaplarımı okuyanlar sonrasında diğer kitaplarıma da yöneliyorlar. Demiş olduğum gibi eserlerimi kitap olsun diye değil faydalı olsun diye yazdım. Allah’ın Hikmet’i adlı ilk eserime Mısır Tanıtma Bakanlığı tarafından takdirname verildi. Sonrasında birkaç tane baskısı yapıldı. Bir de bir gün İstanbul’da katıldığım kitap fuarında Ragıp Güzel’in ne kadar kitabı varsa almak istedi. Bu durum benim dikkatimi çekti. Sonrasında konuştuğumda bana bir kitabımı okuduğunu ve sonrasında hepsini almaya karar verdiğini söyledi. Demek ki kitaplarımda insanlara bir şeyler verebiliyorum’’ ifadelerini kullandı.
PAZAR GÜNÜNE KADAR FETHİYE’DEYİM
Fethiye’ye gelişiyle ilgili konuşan Güzel,’’ İlçe Müftülüğümüzün daveti üzerine, kutlu doğum ve Mevlit Kandili etkinliklerine katılmak için geldim. Çarşamba günü geldim. İnşallah Pazar’a kadar buradayım. Fethiye’yi çok güzel buldum. Şehrin güler yüzlü insanları bana enerji verdi. Burada insanın ruhu açılıyor’’ dedi.
OKULLARDA ÖĞRETMENLİK YAPTIM
İş hayatı hakkında konuşan Güzel,’’ Okullarda öğretmenlik yaptım. Bu süreçte yaklaşık 600-700 diplomaya imza attım. Bunun dışında sohbetlere ve imza günlerine de katılıyorum. Hayatımda bunlar oluyor. Bunların faydasını da hayatımda görüyorum. Mesela Belçika’ya ve Almanya’ya konferansa gittiğimde beni tekrardan konferans için çağırıyorlar. Hayatımda faydasını böyle görüyorum. Çünkü benim konferanslarımda ve vaazlarımda hiçbir maddi ücret talebi yok. Bundan para almıyorum ama bereketini evimde görüyorum. Emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Kitap yazanlar çok para kazanamaz. Buna rağmen Allah’a şükür krallar gibi yapıyorum’’ şeklinde konuştu.
ÇOK FAZLA TEŞEKKÜR MEKTUBU ALIYORUM
Aldığı güzel geri dönüşler hakkında konuşan Yazar Güzel,’’ Bir eser çıktığı zaman çocuğum olmuş gibi seviniyorum. Bir de çok fazla teşekkür mektubu alıyorum. Bana karşı güzel dualar ediyorlar. Bir insana faydalı olmak beni çok mutlu ediyor. Aile ile ilgili yazdığım 4 tane kitabım var. Bu kitapları okuyan İstanbul’dan bir okur beni arayıp Allah Razı Olsun diye övgülerde bulundu. Kitabımı alanlar iyi ki almışım diyerek iyi kalpli mesajlarını bana iletiyorlar. Böyle çok telefon alıyorum. Yurt dışında yaşayan torunum ise benim eserlerimi sürekli internetten bulup yolluyor. Hiç ummadığım insanların kitaplarımı aldığını fark ediyorum. Allah’a şükür bugüne kadar konuşmalarımda ve kitaplarımdan bir tane tenkit almadım. İyi niyet beslerseniz Allah size hata yaptırmaz. Bu güzel dualar beni memnun ediyor’’ ifadelerini kullandı.
BU GÜZEL ŞEHİRDEN VE GÜZEL İNSANLARINDAN ÇOK MEMNUNUM
Fethiye’den sevenlerine seslenen Güzel,’’ Bu güzel şehirden ve güzel insanlarından çok memnunum. Buradan bütün sevenlerime okuma mesajı vermek istiyorum. Okuyalım. İnternet o hazzı yaşatmıyor. Kitabı eline alıp kokusunu hissedeceksin. Maalesef hep dizi seyrediliyor. Kitap okumayı ihmal etmemeliyiz. Bu bir alışkanlık. Alışırsak vazgeçemeyiz. Herkese bunu tavsiye ediyorum’’ dedi.
SEVİLEN YAZAR RAGIP GÜZEL FETHİYE'DE

Bakmadan Geçme