Sessiz sedasız finale koştular

4. İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden ve kadrosunda Muğlalı sporcuların da yer aldığı Kadın Milli Takımı, Polonya'yı 2-1 yenerek ilk kez finale yükseldi. Ay-yıldızlılar finalde yarın ABD ile karşılaşacak. 

  • 579
Sessiz sedasız finale koştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadın Milli Takımı, sıralama turunda İngiltere'yi 2-0 yenerken, Polonya'ya 4-1, ABD'ye 9-0 kaybetmesine rağmen Japonya'yı 4-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un ev sahipliği yaptığı organizasyonun yarı finalinde, Türkiye ile Polonya UITM Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede ay-yıldızlı ekip, 73. dakikada Ecrin Köse ve 82. dakikada Özlem Aktaş'ın ağları sarsmasıyla rakibini 2-1 mağlup etti ve bu turnuvada adını ilk kez finale yazdırdı.

2017 yılında kurulan ve organizasyona ilk kez katılmasına rağmen büyük başarı gösteren ay-yıldızlı ekip, finalde kozlarını ABD ile paylaşacak.

KLFA Stadı'nda oynanacak final maçı, yarın TSİ 15.30'da başlayacak.


İLK 11’DE MUĞLA’DAN 10 SPORCU VAR


Milli takım kafilesindeki Muğlalı sporcuların da yer aldığı belirtildi. İlde adı bile duyulmayan, gündeme getirilmeyen işitme engelli kadın sporcuların milli takımda çoğunluğu oluşturduğu hatta 19 kişilik kafilede Muğla’dan 15 lisanslı sporcu olduğu ortaya çıktı. 
Milli takım oyuncusu ve Muğla Sessizler Spor Kulübü Başkanı Ayşenur Çankaya, milli takım kafilesindeki 19 futbolcunun 15’inin Muğla Sessizler Kulübü lisanslı sporcusu olduğunu söyledi.
Finale çıktıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Çankaya, “Ülkemizin bayrağını burada dalgalandırmak ve ay-yıldızlı formayla ter dökmek onur verici. Bir gurur verici durum ise 19 kişilik kafilede Muğla Sessizler Spor Kulübünün lisanslı 15 sporcusu Muğla'mızı temsil ediyor. Milli Takım ilk 11’inde Muğla'dan 10 sporcumuz mücadele ediyor." dedi.

Muğla Sessizler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Beşkazalılar Platformu Başkanı Devrim Karakuş, ilk 11’nde Ortaca İşitme Engelliler Kulübü kaptanı Ayşenur Çankaya ve Beşkazalı Sümeyra Yıldız’ın forma giydiği milli takıma başarılar diledi.

Takımın kafile başkanlığı Antalya eski Milletvekili İbrahim Aydın’ın yaptığına da dikkati çeken Karakuş, kafilede Muğlalı sporcuların da bulunmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Karakuş, “Teknik ekibi ve sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Sonuç ne olursa olsun şampiyonlukla döneceklerine inancımızın tamdır. Finalde kendilerine başarılar diliyoruz.” dedi.

Sessiz sedasız finale koştular

Bakmadan Geçme