SEREBRAL PALSİLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Tüm dünyada Kovid-19 virüsü salgını sürecinde 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren 14 günlük sabit vardiya sisteminde fedakarca çalışan Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi personeli kuruluşta bakımı sağlanmakta olan özel bireyler Serebral Palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla yeşil renkle simgeleştirilen etkinlikler düzenledi.

  • 999
SEREBRAL PALSİLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere tüm dünyada her yıl 6 Ekim Serebral Palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla farklı etkinlikler düzenleniyor. Bu seneki tema CP’nin rengi olan yeşil renkle simgeleştirilen etkinlikler oldu. Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde kalan çocuklar bu anlamlı günde “Yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş”, “Engelli olmak kusur değildir”, “En büyük engel engellenmektir” yazılı pankartlar ile Serebral Palsili hastalığına dikkat çektiler. 

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi yetkilileri, “Kas iskelet sistemi hastalığı olan Serebral Palsi (beyin felci), en sık rastlanan, buna karşın en az anlaşılan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Serebral Palsili olduğu bilinmekte, Türkiye’de ise her yıl 6 binden fazla bebeğe Serebral Palsi tanısı konulmaktadır.
Uzmanlar, Serebral Palsinin ilerleyici bir hastalık olmadığını söylüyor, ancak erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi olarak Serebral Palsi farkındalığı oluşturmak amacıyla 6 Ekim günü yeşil giymeye özen göstermiş ve yeşil ışık ile Kuruluşu aydınlatarak Serebral Palsili hakkında dikkat çekmeye ve farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır” ifadeleri kullandılar. 
 

Bakmadan Geçme