Saylak, çiftçileri alkışladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla vatandaşları bu balkonlarından çiftçileri ve tarım emekçilerini alkışlama çağrısında bulunmuştu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü lojmanında İl Müdürü Barış Saylak ve personelin aileleri saat 21.00'de çiftçileri alkışlardı.

  • 843

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak açıklamasında, “Çin’in Wuhan kentinden çıkıp, tüm dünyayı etkileyen ve ağır hasarlar açan korona virüsü ile karşı karşıyayız. Ülkemiz de bu durumdan ciddi bir şekilde etkiledi. Kovid-19 bize şunu gösterdi; ambarınızda tahılınız, sofrada gıdanız, markette yiyeceğiniz, kasapta etiniz varsa kimseye muhtaç olmadan bu süreci atlatabiliriz. Mart ayı başından bu yana tarlada, ahırda, tesislerde gıdaya ulaşmamız için özveri ile çalışan çiftçilerimizi alkışladık. Ekonominiz, askeri gücünüz ne kadar büyük olursa olsun; tarımsal üretiminiz yoksa zor durumda kalıyorsunuz” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Saylak, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin emir ve talimatları doğrultusunda il ve 13 ilçe müdürlüğü olarak, personellerimizle bir gün ara vermeden üreticimizin yanında olmaya gayret gösterdik. İlk etapta üreticilerimiz zor günlerden geçti. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda tarımsal desteklemeler öne alındı. Bankalara olan borçları da hiçbir faiz eklenmeden 6 aylık süre ile ertelendi. Üretilen hiçbir ürün yerde kalmayacak. Muğla’daki su ürünleri yetiştiricilerinin ihracatından fazla kalan alabalık, çipura, levrek, Türk somonu; ulusal marketlerde maliyetine satıldı” şeklinde ifadeler kullandı. 
 

Bakmadan Geçme