Sayın 'Yarınlar için bugünden çocuklarımız için çalışıyoruz'

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın,'Mavi Yeşil Okullar Projesi' kapsamında, Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen satranç turnuvasının ardından açıklamalarda bulundu.

  • 1077
Sayın 'Yarınlar için bugünden çocuklarımız için çalışıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın  “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mavi yeşil satranç turnuvası, “Hamleni Doğa İçin Yap,” farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmiş çok güzel bir proje. Geçen yıl birincisi yapıldı. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Burada tüm Muğla’da ilçelerinde turnuvalar yapıldı. Ama yüz kırk üç sporcuyla Fethiye’de güzel bir turnuva oldu. Buraya gelen okullarından her kategoride sekiz yaş altı, on yaş altı, on iki yaş altı ve on dört yaş altı, sporcular geldi. Bizler üçer öğrenci. Katılma şartı vardı. Okullarında ilk üçe giren öğrenciler yarıştı.

Buradan şampiyon olan öğrenciler Muğla’da il finallerinde Fethiye’mizi temsil edecekler. Daha açıkça gururluyuz, mutluyuz. Fethiye’de bu anlamda sportif faaliyetlerde ve satrançta oldukça kalabalık bir katılım sağlanıyor. Ve ilgi her geçen gün artıyor. Bu başarılar da katıldıkları birçok büyük turnuvalarda çocuklarımız kendilerini gösteriyor. Ben şimdiden ilçemizi temsil edecek il finallerindeki öğrencilerimize başarılar diliyorum. Burada okul müdürümüz Mahmut Sarıhan ilçe koordinatörümüz Hacer Hanım ve en büyük ekip ruhu içinde çalışan hakem arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar gece on iki buçuklara kadar, on ikilere kadar salon hazırlıyor. İşlerimiz kolay değil ama yılmayacağız. Çünkü güzel bir sporu gerçekleştiriyoruz. Ve bize destek olan oldukça işimiz daha da kolaylaşıyor. Ve içimizdeki yapmak istediklerimizden daha büyük umutlarla başlıyoruz. Yarınlar için bugünden çocuklarımız için çalışıyoruz. Ben tüm basına ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.

Fethiye’de biz uzun bir zaman birinci dönem çok turnuva yaptık ama ikinci dönem biliyorsunuz ülkemizde yaşanan depremden dolayı bu acı olaydan sonra bir süre ara verdik. Ardından bu tür faaliyetlerin açılması, yaralarının sarılması, federasyon olarak, Türkiye satrançta tek yürek oluyor projesi ülke genelinde uygulandı. Biz de on beş gün önce, Türk ve Satranç Federasyonu As Başkanımız Halil Hilmi Darı Bey geldi. Yurtlarda kalan depremzede çocuklarımıza bir eğitim başlattık. Gönüllü öğretmenimiz Simber Hanım görev aldı. Ama biz bu büyük turnuvalarımızı yapmak için elimizdeki satranç malzemelerimiz federasyondan karşılanıyor. Bunu alamadığımız için bir süre ara verdik. Gittiğimiz birçok illerde salonlar hazır. Yani imreniyoruz. Bizler masa, sandalye taşıyarak bir yerden rica minnet buluyoruz. Özlediğimiz, Fethiye’mize ait satranç malzemeleri sağlanırsa biz çok daha büyük turnuvalar yapacağız. Onun için iş dünyasından ilgililerden destek bekliyoruz önümüzde ara tatile gidiyoruz. Yirmi üç Nisan turnuvasını yirmi dokuz otuz Nisan’da bayram dönüşü gerçekleştireceğiz. Onda katılım serbest olduğu için iki yüz elli Muğla ilinde rekor bir sayı oluyor turnuvalarımızda. O ardından on dokuz Mayıs olsun resmi turnuvalarımız. Anneler Günü bu yıl babalar günü.

ORKA inşaatın sponsorluğun da özel turnuvamız, Bahçeşehir’in sponsorluğunda yine özel turnuvamız olacak. Bunların tarihlerini daha sonra basınla paylaşacağız. Yani Fethiye’de faaliyetlere başladık. Bundan sonra sıkça alanlarda karşılaşacağız diyorum. Nice güzel turnuvalarda buluşmak üzere. Teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme