• Haberler
  • Spor
  • Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren, Fethiyespor Maçı Öncesi Konuştu

Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren, Fethiyespor Maçı Öncesi Konuştu

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 27.Hafta'da Fethiyespor, 25 Şubat Pazar günü saat 14.00'te kendi evinde Sarıyer ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren bu karşılaşma hakkındaki duygu ve düşüncelerini mikrofonlarımıza anlattı.

  • 679

Fethiyespor, 27.Hafta müsabakasında kendi evinde Sarıyer ile karşılaşacak. Maç yarın 14.00’te Fethiye Şehir Stadı’nda oynanacak. Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren, maç öncesi maçla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza özel olarak aktardı.


“24ERZİNCANSPOR İLK DEFA BİR MAÇTA BU KADAR RAKİBE TESLİM OLDU”
Geçen hafta kendi evlerinde 0-1 mağlup oldukları 24Erzincanspor maçı ile ilgili konuşan Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren, “Maç öncesinde yapmış olduğumuz analizler neticesinde maçın zor geçeceğini biliyorduk. Çünkü Erzincanspor bu sene ligin dinamik takımlarından bir tanesi. Hem kupada hem ligde gerçekten çok iyi işlere imza atıyorlar. Kupada da son 16’ya kalmışlardı. Biliyorsunuz çok büyük bir başarı. İkinci lig kulübü için çok düzenli kurumsal bir yapıları var. Kurumsal yapılarını lige de yansıttılar. Belirli bir oyun güçleri var. Her maçta dominant oynamayı da seviyorlar ama bu sene ilk defa bir maçta herhalde bu kadar rakibe teslim oldukları bir maç oynadılar. Bize karşı %67’ye %33’lük gibi bir istatistik vardı ve sadece bir duran toptan yediğimiz golle maalesef maçı kaybettik ama oyunsal olarak baktığımızda ben geldiğimiz günden beri oyuncularımızın ortaya koymuş olduğu oyun gücünden, oyun performansından son derece memnunum. Bazen her şeyi doğru yaparsınız ama bu futbol biliyorsunuz. Doğruların bir araya geldiğinde kazandığınız bir oyun değil bu. Çok enteresan bir şekilde aslında ikinci ligin genel anlamda oyun kalitesini beğenmiyorum. Rakipleri aslında çok kolay analiz ediyorsunuz. Neredeyse bir stratejiyle sezonu bitiren takımlar var. İşin ilginç tarafı o stratejinin dışındaki doğaçlama oyunu çözmek mümkün değil. Çünkü oyunun 90 dakikasında böyle inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Takımlara bazen öne alan baskısı yapıyorsunuz, çok çabuk vuruyorlar, çok uzun oynanıyor, pas yapıyorsunuz, rakipler bazen basmıyor bazen basıyorlar, bazen ikili basıyorlar, bazen üçlü basıyorlar.    Yavaş yavaş bu ligin dinamiklerini, bu ligin kazanma psikolojisini bakın oyun psikolojisini değil, kazanma psikolojisini ekibimle beraber çözmeye başladık. Çok iyi oynuyoruz, topa sahip oluyoruz, pozisyonları üretiyoruz ama neden kazanamıyoruz sorusunu aslında bu kazanma psikolojisine bağlıyorum. Çünkü bazen oyundan ziyade oyunu bozmak, oyunu uzun oynamak, yukarıdan oynamak, fazla topa sahip olmak dezavantajlı görünüyor. Bu söylediğim kriterler, yani uzun toplar rakibin oyununu bozmak bazen daha avantajlı oluyor.

“FETHİYESPOR’U BU SENE BAŞARILI BİR TAKIM OLARAK NİTELENDİRİYORUM”
Yarın oynanacak olan Fethiyespor maçı ile ilgili konuşan Püren, “Fethiyespor’da da Murat Yılmaz, 2 haftadır ön plana çıkan oyunculardan biri. Daha önce de Ankaraspor'da beraber çalışmıştım. Murat, Nurettin, Sezer takımın tecrübeli oyuncuları. Bir oyun kültürleri var, bir oyun felsefesi var. Fethiye'yi aslında bu sene bence başarılı diye nitelendiriliyorum. Çünkü sezon başı belki de dağılma aşamasından son anda kurtulan bir takım. Daha çok Selahaddin Dinçel’in gelmesiyle birlikte maç kazanmaya başladılar. Oyunsal olarak aslında önceki oynadıkları maçlara göre çok büyük farklılıkları gözlemlemedim ben. Çünkü Fethiye'yle oynayacağımız için son 4,5 maçını izleme fırsatı buldum. Genelde Murat’ın vücudundan yararlanıp ona atılan toplarda boş alanları değerlendiren bir takım görüntüsü var. Müsaade ederseniz pas yapmayı seviyorlar. Aslında bu Fethiye açısından sevindirici. Yani Türk futbolu açısından da sevindirici. Çünkü biraz top oynanmalı. Yani biraz topun oyunda kalma süresi artmalı”

“BU LİGE DE CANLI YAYIN VE VAR SİSTEMİ %100 GETİRİLMELİ”
TFF 2.Lig’e de VAR sisteminin gelmesi gerektiğini vurgulayan Sarıyer Teknik Direktörü İlker Püren, “Takımlar bu oynama süresini arttırmaya çalışsa da bu sefer bana göre hakemler oyunu çok fazla oynatmaya yönelik bir mantaliteyle sahada yer almıyorlar ve çok fazla hakem hataları oluyor. Sadece bizim için değil her takım için hakem hataları oluyor. Çok ince gibi görünen ofsaytlar, kaçırılan fauller, atılan goller maalesef takımların kaderini belirliyor ama burada hakemler tabii ki hata yapabilir. Bu hataların da aslında en aza indirilmesi için VAR sistemi getirildi. Neden? Çünkü futbol daha hızlı oynansın, gelişime yönelik olsun diye. Benim buradan her kanalda her medyanın karşısında söyleyeceğim şu, madem bu işe de yatırım yapılıyor. Madem bu işte de insanlar milyonlar harcıyor ki ikinci ligde birinci lige göre daha fazla para harcayan kulüpler var. Bu ligde de canlı yayın ve VAR sisteminin %100 getirilmesi lazım. Emin olun birçok insan emekleri burada heba oluyor. Yarın oynanacak olan Fethiyespor maçı öncesi her iki takıma da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme