Sanat ve sporla engeller aşılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde engelli bireylere yönelik sanatsal ve sportif faaliyetlerle engellilerin gelişimine katkıda bulunuluyor.

  • 420

Her hafta 3 gün sanatsal etkinliklerle resim, seramik, ebru sanatı atölye çalışmaları ile engelli bireyler zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor. Basketbol, voleybol, bocce sportif faaliyetlerle fiziksel hareketlerle bedensel gelişimine imkan sağlanıyor. Temel basketbol eğitimleri ve voleybol eğitimleri ile Özel eğitimin yanında, zihinsel engelli bireylerin sosyalleşmelerini sağlarken, öz güvenlerini geliştirmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve yaşam kalitelerini arttırmak için sportif faaliyetler aralıksız devam ediyor.

 

Sanat ve sporla engeller aşılıyor

 

Engelli bireylerden Miraç Koçar” Bizlere yönelik bu faaliyetlerin yapılmasından çok mutluyum. Gençlik merkezinde hem sanat hem spor yapıyorum. Hem burada sosyalleşiyoruz. Ben ve arkadaşlarımın adına çok teşekkür ederim bizlere bu imkanları tanıdıkları için teşekkür ederim ”dedi.

Sanat ve sporla engeller aşılıyor

Bakmadan Geçme