Şampiyona Ödül Töreniyle Sona Erdi

Bodrum'da düzenlenen 2023 Dragon Dünya Şampiyonası, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

  • 310
Şampiyona Ödül Töreniyle Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Yelken Federasyonu, Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübünün düzenlediği şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya ve Belçika'dan 24 ekipte 100'e yakın yelkenci katıldı.

Dünya Şampiyonu İsviçre’den “1Quıck1” teknesiyle Wolf Waschkuhn, Joao Vidinha; ikinci İngiltere’den “Louıse Racing” teknesiyle Grant Gordon, Luke Patience, Faye Chatterton, James Williamson, üçüncü ise Kraliyet teknesi “Bluebottle” ile Graham Bailey, Julia Bailey, Ruairidh Scott ve Will Bedford oldu.

Amatör yelkenciler arasında ise en büyük ödül olan “Atkinson Corinthian” ödülünün birincisi “Felix Culpa” teknesiyle Yiğit Taban, Yiğit Eroğlu, Hakan Karakaplan, Süleyman Cihan Erkan; ikinci “Borga” teknesiyle Azat Baykal, Sercan Büyüksöylemez, Emir Işıklıgil, üçüncü ise “Akmetal” teknesiyle Can Fuat Akbaşoğlu, Serhat Ayan ve Valentin Zubkov oldu.

Tecrübeli yelkencilerin bilgelik, deneyim ve ustalıklarını takdir eden Ustalar Kupası, Masters’ Trophy’i kazananı “Fever” teknesiyle Klaus Diederichs, Diego Negri ve Jamie Lea oldu. Dereceye girenlere ödülleri, Marina Yat Kulüp’te düzenlenen törenle verildi. 

Şampiyonada emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Ülkemiz bir yelken cenneti. Bütün koylarıyla. Ve biz bunu bütün Dünya’ya göstermek için bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya, uğraşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Özsarsılmaz da Dünya’nın farklı ülkelerinden sporcuları Bodrum’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek şampiyonada emeği geçenlere teşekkür etti. 

Dünya şampiyonluğunu elde eden "1quick1" ekibinden Wolf Waschkuhn, “Yarış muazzamdı fakat zordu. Rüzgar ve dalga koşulları zordu. Fiziksel olarak değik de daha çok mental olarak mücadele ettik. Çünkü rüzgar hafifti. Biz daha sert rüzgar için hazırlanmıştık ama yine de başardık. Yarış değişken ve zor geçti.” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme