ŞAMPİYON ALCU FRT TV MİKROFONLARINA KONUŞTU

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Dünya Şampiyonluğuna çıkan Fethiyeli Yenilgisiz Profesyonel Boksör Kubilay Alcu rakibini 6'ıncı rauntta teknik nakavtla yenerek, Dünya Hafif Ağır Siklet Altın Kemer Boks Şampiyonu olmuştu. FRT TV'ye vermiş olduğu özel röportajda Şampiyon Alcu, 'Biliyorsunuz ki Dünya Şampiyonu oldum. Şimdi dünyanın en büyük kemeri Amerika'da WBC'de dövüşmek istiyorum. Şu an çalışmalarım çok yoğun geçiyor. Ama hiçbir zaman çizelgemi bozmadım. Günde 6 saat antrenmanıma devam ediyorum' ifadelerini kullandı. 

  • 1141
ŞAMPİYON ALCU FRT TV MİKROFONLARINA KONUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ALCU, “BOKSA 2008 YILINDA BAŞLADIM”
Boks hayatının 2008’de başladığını belirten Dünya Şampiyonu çıkan Fethiyeli Yenilgisiz Profesyonel Boksör Kubilay Alcu, “Ben 2008 yılında boksa başladım. 2012 Uluslararasında Avrupa 2.si oldum. 2014’de Altın Kemer Şampiyonu oldum. Tabi ki bu süreç amatör boks süreciydi. 2015’de tekrardan Türkiye şampiyonasına girecekken küçük bir sakatlık geçirdim ve kolum kırıldı. Boksa 1 yıl ara verdim. Doktorum boksu tamamen bırakmamı söyledi. Ben kendime inandım, boksu bırakmadım. Sürekli antrenmanlarıma devam ettim. Sonra Türkiye Profesyonel Boks Kurucusu Serda Hoca ve Suat Kanlıdağ bana “Bizimle beraber profesyonel boksa geçiş yapmak ister misin?” bir teklif gönderiler. Ben de profesyonel boksa geçiş yaptım. Benim için çok hızlı bir geçiş oldu.  3 maç yaptım, 3 maçın 3’ü de nakavt olduğu için güzel bir başlangıç oldu. Benim kemik yapım normal bir kişiye göre daha büyük ve bu da benim için bir avantaj. Bana karşı tepkiler çok iyi, bana gurur veriyor. İnsanların beni görünce fotoğraf çekinmeleri, başarılar dilemeleri, “gururumuzsun” demeleri benim çok hoşuma gidiyor” dedi.

ALCU, “BİZDE KİLO ÇOK ÖNEMLİ”
Her sıkletin kendi kilosu olduğunu ve kilonun bu spor dalında çok önemli olduğunun altını çizen Şampiyon Alcu, “Bizim dalımızda beslenme genellikle tavuk – pilav ve haşlanmış sebze üzerine. Çünkü bizde kilo çok önemli. Her sıkletin kendi kilosu var. Benim kilom 81 kg, ağır sıklet. Ben 81 kg 200 gram, 81 kg 400 gram olamıyorum. Tam 81 kilo olmam gerekiyor. Kilomu sabit tutmam gerekiyor o yüzden beslenmeme çok dikkat ediyorum. Ben haftanın 6 günü antrenman yapıyorum. Sadece bir gün dinleniyorum. Sabahları en az 10 adet yumurta beyazı yiyorum. Güçlü kalmam lazım, antrenmanlar çok ağır. Günde en az 6-7 öğün yemek yiyorum. Tabi ki bunlar çok ağır besinler değil. Mesela 200 gram tavuk, 100 gram pirinç şeklinde oluyor” şeklinde konuştu.

ALCU, “BENİ DESTEKLEYEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Özellikle destekçilerine çok teşekkür ettiğini belirten Şampiyon Alcu, “Destekçimiz çok tabi ki. Sayın Kaymakamımız Alper Balcı çok destek oldu. Ziraat Odası Başkanımız Kenan Karayiğit, Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca, esnaflarımızdan çok güzel destekler geldi. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Dünya Şampiyonası’na giderken konaklamamızı ve diğer tüm masraflarımızı karşıladı. Arkadaşlarımız, dostlarımız öyle güzel destek oldu ki benim buralara gelmemi sağladılar. Ama gerçekten bu işte destek olmasaydı belki de ben buralara gelemezdim. Sizin hazırladığınız videoyu görmüştüm. Maça çıkacaktım, çok duygulandım. O zaman abim yanımdaydı. “Gerçekten ağlamak üzereyim” demiştim. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. İnşallah Türkiye’mizin, Fethiye’mizin adını Amerika’da da duyuracağım. Onlara buradan söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 

ALCU, “BENDEN SONRA YENİ KUBİLAYLAR ÇIKSIN, YENİ ŞAMPİYONLAR ÇIKSIN”
Yeni öğrencileri yetiştireceğinin altını çizen Şampiyon Kubilay Alcu, “Şu an da bizim 6- 63 yaş arası ders verdiğimiz öğrencilerimiz var. Avrupa ve Dünya Şampiyonu olup, bazı yerlerde iz bıraktık o yüzden bize seçenek sunuyorlar. “Altyapıdan gelen boksörlere de senin sayende yol gösterelim” diyorlar. Bunlar bizim için onur verici olaylar. Benden sonra gelenlere, altyapıdan gelenlere, boksu seven ve heyecan duyan herkese yardımcı olacağım. Önemli olan, öğrencilerimiz. Benden sonra yeni Kubilaylar çıksın, yeni şampiyonlar çıksın. Bizim, ülkemizin bayrağını, marşını her yerde duyursunlar istiyorum” dedi.

ALCU, “RİNG BENİM EVİM GİBİ OLMUŞ ARTIK”
Ringi evi gibi gördüğüne de dikkat çeken Şampiyon Alcu, “Maça girmeden 10 dakika önce heyecanlanıyorum. “Acaba nasıl yapacağım? Rakibim nasıl?” diye düşünüyorum. Ama ringe girdikten sonra heyecan kalmıyor. Ring benim evim gibi olmuş artık. İstediğim gibi ringi kullanabiliyorum. Duamızı ediyoruz, ringimize giriyoruz” şeklinde konuştu.

ALCU, “BOKS, BENİM SOSYAL HAYATIMA ENGEL DEĞİL”
Boksun sosyal hayatına engel olmadığını belirten Şampiyon Kubilay Alcu, “Sabahları antrenmanımı yapıyorum. Düzgün bir kahvaltı yaptıktan sonra arkadaşlarımla sahile bir kahve içmeye gidiyorum. Mutlaka haftanın 2 günü şehir dışına çıkmaya çalışıyorum. Arabayla gezmeyi, müzik dinlemeyi, sakin yerlere gitmeyi çok seviyorum. Boks, benim sosyal hayatıma engel değil. Elbette çok ağır maçlar var. Mesela Dünya Şampiyonası’nda kendimi 3 ay boyunca salona kapattım. Haftanın bir günü çıksam bile hep salondaydım. Sürekli antrenman yapıyordum. Uzun vadeli maçlar olduğu zaman istediğim gibi geziyorum, dolaşıyorum sorun olmuyor” ifadelerini kullandı.

ALCU, “İNŞALLAH FETHİYE’MİZİN ADINI HER YERDE DUYURACAĞIM”
Fethiye’nin adını her yerde duyurmak istediğini vurgulayan Şampiyon Alcu, “Türkiye’nin büyük bir kanalında bir yarışma var, onlarla iletişimimiz var. Beni destekleyen herkese buradan çok teşekkür ediyorum. Çok güzel geri dönüşler alıyorum. Beni desteklemeye devam edin. İnşallah Fethiye’mizin adını her yerde duyuracağım” dedi.

ŞAMPİYON ALCU FRT TV MİKROFONLARINA KONUŞTU

Bakmadan Geçme