Salı Pazarında yoğunluk

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

  • 1361
Salı Pazarında yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’nın son gününde Salı Pazarı’nda yoğunluk yaşandı. Hem sebze-meyve hem de giyim bölümünde yerel halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistler de alışverişlerini yaptılar. Pazarcılar yaşanan yoğunluktan memnuniyetlerini dile getirdiler.
Pazarcı Özay Çam, ‘’ Fiyatlar düştü önceden 15-20 liraya satılan şeyler şimdi 8-10 lira. Ürünler taze tarla ürünleri. Bayramın yoğunluğu pazara yansıdı. Müşteriler de memnun esnaflarda memnun’’ dedi. 
Havaların ısınması ile ürün çeşitliliği artarken, renkli ve taze ürünlerin bulunduğu pazarda bu hafta patates 10-12.5, soğan 8-10, patlıcan 8-10, marul 8, domates 12-15, salatalık 5-8, fasulye 20-25, havuç 10-15, kabak 12, karpuz 4-5, şeftali 15-20, elma 10 liradan satılıyor.  
BU BAYRAMDA DİBE VURDUK 
Salı Pazarı giyim kısmında da yoğunluk gözlemlendi. Yoğunluğu yabancı turistlerin oluşturduğu göze çarparken Kurban Bayramı ile gelmesi beklenen yerli turist, pazarda azınlığı oluşturdu. Pazarın geçtiğimiz haftaya göre daha yoğun olduğunu fakat önceki senelere nazaran daha az yoğun olduğunu belirten giyim esnafı satış yapamadıklarını söyledi. 
23 yıldır pazarcılık yaptığını aktaran Mazlum Küçükaydın, ‘’Bu bayramda dibe vurduk yani. Hep yabancı turistler var. Bayramla, Türkler ile ilgili hiçbir şey yok. Eski bayramlarda olduğu gibi değil. Hayat pahalılığı bizi zorluyor. Her şey çok pahalı insanlar bir şey almaya çekinir oldu. Kira artışları ve enflasyon bizi de çok zorluyor” dedi.   Salı Pazarında yoğunlukFETHİYE’NİN BU GÜÇLÜ PAZARI KALMADI, BİTTİ
Cuma günü aynı alanda kurulan Üretici Pazarı ile birlikte sebze-meyve alış verişini yapan müşterilerin Salı Günü sadece giyim kısmını dolaşmak için gelmediğini söyleyen giyim esnafı bu problemden mustarip olduklarını belirtti. 
25 senedir pazarcılık yaptığını söyleyen Gülseren Arıcan, ‘’ Bayramı hiç hissetmedik. Fethiye acayip bir pazardı önceden. Çok kalabalıktı, herkes yumulurdu Fethiye’ye. Ama şu anda Fethiye Pazarı bir Dalyan Pazarı’ndan bir Göcek Pazarı’ndan daha kötü durumda. Yani söylemek istediğim Cuma günü açılan Üretici Pazarı, Salı Pazarı’nı bitirdi. Giyim esnafı olarak çok rezil durumdayız. Pazarda yoğunluk yok mahalle pazarı gibi oldu artık. Bir özelliği, şanı şöhreti kalmadı. Turistler çok az takılıyor pazara. Saat 11 gibi gelip kaçıyor. Ama Dalyan’da öğleden sonra 2.30, 3’e kadar turist oluyor. Burada neden durmuyor nasıl oluyor bilmiyorum. Yani turisti ancak iki saat görebiliyoruz. Yerli zaten pahalılıktan dolayı alamıyor. Bir de Cuma günü sebze-meyve alış verişini yapan müşteri Salı günü pazara gelmiyor. Salı pazarını öldürdüler bu konuda. Bunun hakkında düşünülmesini istiyorum. Bu konuda çok mağduruz. Yer paralarını ödemede zorlanıyoruz. Fethiye’nin bu güçlü pazarı kalmadı, bitti.’’ açıklamalarında bulundu.    Salı Pazarında yoğunluk

Bakmadan Geçme