SAHİL BANDINDA DENİZİN KEYFİNİ ÇIKARDILAR 

Fethiye'de yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, saat 14.00-20.00 arasında bir kez daha sokağa çıktılar. Vatandaşlar dinlenmek için bu kez korona virüsü tedbirleri dolayısıyla kapalı olan mekanların açılması ile çay bahçeleri ve kafeleri tercih ettiler. 

  • 1633
SAHİL BANDINDA DENİZİN KEYFİNİ ÇIKARDILAR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Fethiye’de yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, saat 14.00-20.00 arasında bir kez daha sokağa çıktılar. Vatandaşlar dinlenmek için bu kez korona virüsü tedbirleri dolayısıyla kapalı olan mekanların açılması ile çay bahçeleri ve kafeleri tercih ettiler. 

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bir kez daha sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. Fethiye’de saatler 14.00’ü gösterdiğinde yaşlılar evlerine en yakın park ve bahçelere akın etti. Bazı vatandaşlar ise kordon boyunda yürüyüş yaparken; normalleşme süreci ile sahil bandı ve kordon boyunda açılan kafe ve çay bahçelerinde de hareketlilik yaşandı.

Yeni tip korona virüsü salgını sürecinde risk gurubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların, sokağa çıkma kısıtlamaları sürerken, kontrollü normalleşme süreci kapsamında belirli saatlerde dışarı çıkmalarına izin verilmesine bu hafta da devam edildi. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile bu hafta 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş ve üstü vatandaşlar evlerine yürüme mesafesi şartıyla dışarı çıkabildi. Havaların normal seyretmesi dolayısıyla sokağa çıkan vatandaşların sayısı geçen haftaya göre artış olduğu gözlendi.  

Kafe ve çay bahçelerinde denizin keyfini çıkaran vatandaşlar, “Uzun zamandan bu yana evlerimizdeyiz. Normalleşme süreci ile kafe ve çay bahçelerinin açılması üzerine arkadaşlarımızla burada buluştuk. Denize bakıp, sohbet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeye özen göstersinler” şeklinde ifadeler kullandılar. 


 
 

Bakmadan Geçme