SAĞLIKTA HEMŞİRELER ÖNCÜ BİR SES KONULU PANEL İLGİYLE İZLENDİ

Hemşirelik haftası nedeni ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ''Herkes için sağlıkta hemşireler öncü bir ses'' konulu panel ilgiyle izlendi.

  • 2716
SAĞLIKTA HEMŞİRELER ÖNCÜ BİR SES KONULU PANEL İLGİYLE İZLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonundaki panele Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, öğretim görevlileri ve öğrenciler de katıldı. Panelin açılışında konuşan Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, ''Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile önemli mesafe kaydetmiş, sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde, gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir'' dedi.

 Yur, ''Ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında görevimizi özveriyle gerçekleştirerek halkımıza hizmet vermektedirler. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Hemşirelerimizin bu ekibin en önemli temel taşlarındandır. Dünyada ne ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden  sağlık hizmetlerinin gelişmesi için hemşirelerimiz sorumluluk bilinci içinde görevlerini en şekilde yerine getirmektedirler'' dedi. Konuşmasının son bölümünde hemşirelerin beklentilerine de yer veren Prof. Dr. Fatmagül Yur, ''Ümit ediyoruz ki toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetine ulaşabilmesinde, hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sisteminin yapısı kadar temel hemşirelik eğitimi çalışma ve istihdam koşulları, emek karşılığında hak edilen ödeme ve güvenli çalışma ortamlarını hemşire meslektaşlarımız kavuşabilsin'' dedi.

Daha sonra Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çiçekoğlu'nun yönettiği ''Herkes için sağlıkta hemşireler öncü bir ses'' konulu panel de Fethiye 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hemşiresi Fatma Balaban Primer Hemşirelik, Fethiye Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Eylem Bahar Ergun Koç Sekonder Hemşirelik, Fethiye Huzur Evi Yardımcısı Hemşire Aysel Şahin Tersiyer Hemşirelik, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı'ndan Hemşire Dilek Sunmaz Özelleşmiş Alan Hemşirelik ve Fethiye Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Hatice Gülhan da Eğitim Hemşireliği konularında düşüncelerini paylaşıp, birer sunum gerçekleştirdiler.  

Bakmadan Geçme