Sadet Kansız 'Hayvancılığa sahip çıkın'

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Türkiye'de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek 'Hayvancılık yapan çiftçilerimize sahip çıkın yoksa içecek süt ,yiyecek et bulamayacağız' dedi.

  • 761
Sadet Kansız 'Hayvancılığa sahip çıkın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinlemeye devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde soğuklarda sera yakıp don nöbeti tutan çiftçiler ile bir araya gelen Kansı şimdi de hayvancılık yapan çiftçilerin sorunlarını dinledi.Hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin çok zor durumda olduğunu ifade eden Kansız “Türkiye’de her şeyi toz pembe gösteren iktidar halkın arasına insin, esnafından  çiftçisine ,emeklisinden işçisine vatandaşın yaşadığı zorlukları geçim sıkıntısını görsün” dedi.
Haber
Hayvancılık yapan çiftçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini ifade eden Sadet Kansız “Hayncılık yapan vatandaşlarımız ile konuştuk.Bir dokun bin ah işit durumundalar. Böyle devam ederse artık hayvancılık işini bırakacaklarını söylüyorlar. Bu iktidar sorunları çözmek için girişimlerde bulunmazsa kısa süre sonra süt sağacak inek et yiyecek keçi bulamayacağız” dedi.
İktidarın her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık ile ilgili politikalarının da yanlış olduğunu ifade eden Sadet Kansız “Benim  çiftçim üreterek  ekmeğini kazanmak için, ülke ekonomisine katkı sağlamak için elinden geleni sonuna kaar yapıyor.Ama karşılığını alamayınca ve sorunlarının çözümü için iktidardan bir hamle göremeyince yaptığının bir anlamı kalmıyor.Kiminle görüştüysek artık bu işi bırakacağım.En kötü gider bir yerde maaşlı çalışırım diyor.Çiftçiyi, üreticiyi küstürürsek zaten sıkıntılı olan üretim durma noktasına gelir” dedi.
İktidarın her fırsatta çiftçiye her türlü desteği veriyoruz açıklamalarının artık inandırıcılı kalmadığını belirten  Sadet Kansız “hayvancılık yapan vatandaşlarımız 20211 yılında 50kg’lık süt yemini 120TL civarında , besi yemini ise 105TL civarında alıyordu.Bugüne geldiğimizde 50 kg’lık süt yemi 290TL’ye besi yemi ise 280TL’ye satılıyor.İnanın bu fiyatlar iyimser ve en  vasat yemlerin fiyatları.Bunun karşılığında Ulusal Süt Konseyi 2021 yılı için 3 TL 20 kuruşluk açıkladığı  çiğ süt litre  fiyatını 2022 yılı için 4 lira 70 kuruşa çıkardı.Dalga geçermiş gibi sütün litresine yapılan 1,5 TL’lik zam hiçbir işe yaramadı.Artık iktidar hayvancılık yapan çiftçimizin çığlığını duysun. Toksa yarın çok geç olabilir” dedi.
Haber

Bakmadan Geçme