RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 

Fethiye'de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay'da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu

  • 671
RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu. 

Çoğunluğu sağlık personeli ve kurtarma sertifikalı olan Rus gençler Fethiye’ye döndü. FETAV’a gelen gönüllü Rus kurtarma ekibi çiçeklerle karşılandı. FETAV Müdürü Dilek Dinçer açıklamasında, “Fethiye’de yaşayan Rus gençlerden oluşan 23 kişilik bir grup deprem bölgesi Hatay’a giderek kurtarma çalışması yaptılar. Deprem bölgesinde AFAD ile koordineli olarak çalışan sağlık kurtarma sertifikalı, çoğunluğu sağlık personeli olan ve aralarında cerrah ile psikologların da bulunduğu grup Fethiye’ye döndüler. Bu örnek davranışlarından ve yardımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Fethiye’nin birlik ve beraberlik içersinde deprem bölgesine yardım gönderdiğini belirten Dilek Dinçer, “FETAV olarak kaymakamlığımızın başkanlığında yaşanan deprem felaketinde depremzede vatandaşlarımıza yardım faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. Yine aynı şekilde ilçemize getirilen depremzede vatandaşlarımız içinde FETAV olarak ihtiyaç malzemelerini temin ediyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içersinde çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. İnşallah kısa süre içinde devletimizin ve milletimizin fedakarlığı ile bu zor günleri aşacağız” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme