Robot Kodlama şenliği

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce il genelindeki okulların katıldığı 'Robot Kodlama Şenliği' Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde gerçekleştirildi. 'Kodla Muğla' adı verilen şenliğe 270 proje sergileniyor.

  • 2767
Robot Kodlama şenliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce il genelindeki okulların katıldığı ‘Robot Kodlama Şenliği’ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde gerçekleştirildi. ‘Kodla Muğla’ adı verilen şenliğe 270 proje sergileniyor.

Gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak robot kodlama şenliğinde ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilerin becerileri sergilenirken, sumo güreşi yapan robotlar, Türk Bayrağı sallayan robotlar, zeka küpü robotu, akıllı ev gibi birçok robot projesi sergileniyor. Şenliğin açılışını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milli eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Muğla ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan katıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Robot kodlama şenliği düzenledik. Girişimci öğretmenlerimiz, bu alanda çocuklarımızın kendi yeteneklerini geliştirmek adına proje gerçekleştirdik. Projemize Muğla’ya özgü ‘Kodla Muğla’ adını verdik. Bütün ilçelerimizde imkanlarımız dahilinde kodlama ve robotik sınıfları oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın da çok yoğun ilgileri var bu alanda. Şenliğimizde 270’e yakın proje sergileniyor. Çocuklarımızın hayal dünyaları müthiş. Hayal kurmadan başarıya ulaşmak mümkün değil. Ülkemizi 2013 hedeflerine ulaştırabilmek için çocuklarımıza elimizden geldiğince her türlü desteği veriyoruz. Onları heyecanlı gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Bu projenin ülkemizin geleceğine çok şey kazandıracak diye düşünüyorum” dedi.

Şenlikte Suma güreşi yapan robotlar gösteri sunarken, uzaktan kumanda ile çim biçme makinesi yapan bir öğrenci “Bu uzaktan kumanda ile çalışan çim biçme makinesi ama diğerlerinden garklı olarak engebeli ve taşlı araziler için farklı olarak yaptık. Normal çim biçme makinelerin bıçakları hassastır ve taşa takıldığında kırılır. Ama bununki kırılmıyor. Çünkü bunun bıçakları yatay ve motorları daha güçlü” dedi.

Zeka küpü çözen robot geliştiren öğrenci ise robotun iki dakika içinde karışık zeka küpünü çözdüğünü belirtti.

Bakmadan Geçme