Ramazan'da en çok soğanın fiyatı arttı

Soğan fiyatlarındaki artış gündemdeyken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan fiyatının hem üretici de hem de marketlerde arttığını açıkladı. Fiyat artışının sebebini de açıklayan Bayraktar'ın gündeminde et fiyatlarındaki hareketlilik de vardı.

  • 656
Ramazan'da en çok soğanın fiyatı arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ramazan aydında markette en fazla fiyat artışı yüzde 45 ile kuru soğanda görüldü. Yüzde 28 sivri biber, yüzde 27 ile kuzu eti takip etti.” Soğan fiyatlarındaki artış gündemde. Tartışmalar sürerken Ramazan ayında etiketlerdeki değişim de ortaya çıktı. Ramazan’da hem market raflarında hem de üreticide kuru soğanın fiyatı arttı. Fethiye'de ise 25 liranın üstünde tezgahlarda yerini alıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar market raflarındaki ürünlerin fiyat artışlarına ilişkin, “Üreticide en fazla fiyat artışı yüzde 65,3 ile patateste görüldü. Patatesteki fiyat artışını yüzde 62,5 ile havuç, yüzde 41,8 ile kuru soğan takip etti” ifadelerini kullandı ve ‘soğan fiyatlarındaki artışın sebebi ne?’ sorusuna da “İç Anadolu Bölgesi’nde sezonun bitmesi, üreticinin elinde ürün kalmaması ve Çukurova bölgesinde hasadın yeni başlaması nedeniyle kuru soğan fiyatları yükseldi” şeklinde yanıt verdi.

Fiyatı artan ürünler olduğu kadar, fiyatı değişmeyen hatta düşen ürünler de vardı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar o ürünleri sıraladı. “Ramazan’da üreticide limon, elma, kuru fasulye, nohut, kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve yumurta fiyatında değişim olmadı. Üreticide fiyatı en çok düşen ürün yüzde 36 ile beyaz lahana oldu. Onu yüzde 15 ile pırasa 14 ile kabak izledi.”

Bakmadan Geçme