Prof Dr Türkan Saylan doğum gününde Muğla'da anıldı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu akademisyen, hekim, yazar ve insan hakları savunucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konser ve söyleşi programıyla doğum gününde anıldı.
Leyla Ural: “Türkan Saylan, örnek kişiliğiyle yolumuzu aydınlatıyor”
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Muğla Şube Başkanı Leyla Ural, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı Türkiye’nin en önemli kadın rol modellerinden biri olarak tanımladı. Saylan’la hayattayken tanışma fırsatı bulduğunu ifade eden Ural, “Alçakgönüllülüğü, insan sevgisi ve hoşgörüsüyle çok özel bir insandı. Dernek olarak onun felsefesini yaşatıyor, çocuklara yalnızca maddi destek değil, kişisel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar için Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum” dedi.
Türkan Saylan’a vefa: Minnet, ilham ve sorumluluk
Etkinlikte söz alan emekli öğretmen Seda Savran, Türkan Saylan’ın minnetle anılması gereken bir değer olduğunu belirterek, “Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Başkan Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Emekli eğitimci Alattin Erol ise kadınlara değer veren her çalışmanın yanında olduklarını vurgulayarak, “Türkan Saylan bizim için bir idoldür. Onu unutmak mümkün değil. İdeallerini yaşatmak için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.
Sosyal Hizmet Uzmanı Ayten Gökşer de meslek hayatında Türkan Saylan isminin kendileri için her zaman ilham kaynağı olduğunu söyledi. “Çocuk yuvalarında çalışırken Atatürk ve vatan sevgisini çocuklara aşılayan çok kıymetli çalışmalar yapıyorduk. Türkan Saylan, cüzzamla başlayıp tüm yüreklere dokunan bir çiçekti. Bu çiçeğin hiç solmamasını istiyorum. Onu yaşatmak hepimizin görevi” diyen Gökşer, etkinliğin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
-
türkan saylan muğla
-
çağdaş yaşamı destekleme derneği
-
muğla büyükşehir belediyesi
-
türkan saylan anma programı
Bakmadan Geçme