- Haberler
- Kültür Sanat
- Piramit Mezar yeni yüzüyle Marmaris'te ziyarete açıldı
Piramit Mezar yeni yüzüyle Marmaris'te ziyarete açıldı
Marmaris'in Turgut Mahallesi'nde yer alan ve bölgenin en kıymetli kültür varlıklarından biri olan Piramit Mezar'da Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından yürütülen koruma ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. MTO tarafından projelendirilen ve bütçesi karşılanan çalışmalar, ilgili kurumların izin ve denetimleri çerçevesinde titizlikle hayata geçirildi.
Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Zekiye İpci, Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey, Proje Danışmanı ve Amos Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer ile MTO Meclis Üyeleri, tamamlanan çalışmaları yerinde incelemek üzere Turgut Mahallesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, bölgede turizmin canlandırılması açısından atılacak adımlar ele alındı.
Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni ve Marmaris Müze Müdürlüğü’nün denetiminde yürütülen çalışmalar kapsamında mezar çevresinde kapsamlı temizlik ve düzenleme gerçekleştirilirken, ziyaretçilerin alana güvenli ve kolay erişimini sağlamak amacıyla toplam 127 ahşap basamak inşa edildi. Alan güvenliği artırılarak koruma şeridi oluşturulurken, bilgilendirme ve uyarı tabelaları yerleştirildi. Kurulan kamera ve fotokapan sistemleri ile alanın güvenliği güçlendirilirken, yapılan aydınlatma çalışmaları sayesinde anıt mezar gece saatlerinde de ziyaret edilebilir hale getirildi.
-
marmaris piramit mezar
-
turgut mahallesi tarihi eser
-
hydas antik kenti nekropol
-
marmaris kültür varlıkları
Bakmadan Geçme