Pazarın şampiyonu…

Fethiye Salı Pazarı'nda sebze ve meyvede fiyatlar nasıldı? Geçtiğimiz haftalara göre fiyatı en fazla olan sebze ve meyveler nelerdi? Pazarda pandemiye dikkat etmeyenler nasıl uyarıldı?

  • 968
Pazarın şampiyonu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları geçen haftalara göre biraz farklıydı. Mevsim değişikliği ve arz talep fiyatları etkilerken; Eylül ayı sonu olmasına rağmen yabancı turistlerin de pazara ilgisi geçtiğimiz haftaları aratmadı. Öte yandan Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri anonslar ve bire bir pazarı baştan sona dolaşıp; esnafları ve vatandaşları maske takmaları konusunda uyardılar. 

Yörede tatil yapan turistler Salı Pazarı’nı dolaşıp, hediyelik eşyalar alırken; kimi turistler sebze ve meyve pazarını gezip börekçilerde dinlenip sac böreği ve meyve suyuna rağbet ettiler. Sebze ve meyve fiyatları geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi seyrederken, sarımsak kilosu 40-50 TL’den satılarak; pazarın şampiyonuydu. Sarımsağı 15 TL ile bamya izlerken; yayla boncuk fasulye 13, barbunya, börülce ve brokoli kilosu 10 TL’den satılarak fiyatı en fazla olan sebzelerdi. 

Sebze fiyatlarında tarla ürünleri fiyattaki yüksekliğini korurken, karnabahar 7 TL, tarla domatesi 5-6 TL, salatalık 4-5 TL, taze fasulye 8 TL, ıspanak 6 TL, biber 4-5 TL’den satıldı. Sera ürünleri ise biraz daha ekonomik olarak dikkat çekerken; domates ve salatalık 2-3 TL, kapya biber 2 TL, patates ve soğan da 2 TL’den satıldı. Meyvelerde ise şeftali 6-8 TL, erik 3-4 TL, armut 5 TL’den satıldı.  

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra yaptığı açıklamada, “Pandemi konusunda artık vatandaşlarımız daha bilinçli ve duyarlı. Kurallara dikkat ediyorlar. Bu hastalıktan korunmanın yolları kurallara dikkat etmekten geçiyor. Zabıta arkadaşlarımız anonslarla ve bire bir uyarılarla, vatandaşların maske kuralına uymasını sağlıyorlar. Yaz mevsiminin son günlerini yaşıyoruz. Hala sebze ve meyvelerde bolluk devam ediyor. Turizm potansiyelinin de azalmasıyla ürünlerde fazlalık oluşmaya başladı. Bu durum fiyatların aşağıya çekilmesine neden oluyor” dedi. 
 

Pazarın şampiyonu…
Pazarın şampiyonu…
Pazarın şampiyonu…
Pazarın şampiyonu…

Bakmadan Geçme