PATARA KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Seydikemer ile Kaş'ı birleştirecek olan bölge halkının da uzun zamandır beklediği Patara Köprüsünün yapım ihalesinin tamamlanmasının ardından köprü inşaatı başladı.

  • 1508
PATARA KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesi arasında Eşen Çayı üzerine inşa edilecek Patara Köprüsü’nün 16 Ağustos’ta yapılan ihalesinin ardından yüklenici firma iş başı yaptı. Alanda yapılan fizibilite çalışmalarının ardından köprünün yapımına başlayan yüklenici firmanın 300 gün içinde köprüyü yapması planlanıyor. 110 metre uzunluğunda, 17,5 metre genişliğinde olacak köprünün yapım çalışmasının başlaması bölge sakinleri tarafından da sevinçle karşılandı. 
Doğa, deniz ve kültür turizmi gibi farklı destinasyonları birleştirecek “Patara Köprüsü”, Muğla’nın Seydikemer ilçesi ile Antalya’nın Kaş ilçesi arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Özellikle örtü altı sebze üretimi yapan üreteciler, sezonda ürünlerini bölgedeki hallere götürmekte büyük kolaylık yaşayacak. 
BAŞKAN OTGÖZ: “İKİ İLÇE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLACAK”
Turizme de ivme katması beklenen Patara Köprüsü’nün yapım inşaatının başladığını duyuran Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Seydikemer’imize söz verdiğimiz yatırımlardan birini daha hayata geçirdik. Yatırımlarla, projelerle anılan bir ilçe olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımlar sayesinde ilçemiz her geçen gün değerleniyor. Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesi arasında yapılacak köprü, iki farklı ilçe arasında gönül köprüsü de olacaktır. Yapım aşamasına yüklenici firma geçtiğimiz günlerde başladı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanır ve halkımızın hizmetine açılır. Bu köprünün hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Seydikemer’imize, Muğla’mıza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
PATARA KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakmadan Geçme