Öztürk, Mayıs Ayı Değerlendirmesi Yaptı

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Ak Parti İlçe Binası'nda düzenlenen basın toplantısında Mayıs ayı değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirmede Öztürk altyapı, eğitim, konut fiyatları, Fethiyespor ve hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

  • 1220
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öztürk, Mayıs Ayı Değerlendirmesi Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, ilçe binasında basın açıklaması yaptı. Öztürk, yaptığı basın açıklamasında altyapı, eğitim, konut fiyatları, Fethiyespor ve hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.
“HAZİRAN’IN İLK HAFTASI DA BİTTİ. MAALESEF YOLLAR BİTMEDİ”
Uzun yıllardan bu yana Fethiye’de alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Öztürk “İşlerin ise bitmediğini görüyoruz. Bu yüzden esnaflardan, vatandaşlardan bize şikâyetler geliyor. İşlerin bitmediğini görüyoruz. Çalışmaların Nisan’da, Mayıs’ta biteceği söyleniyordu. Haziran’ın ilk haftası da bitti. Maalesef yollar bitmedi. Bitecek gibi de gözükmüyor. Önceden yaptığım açıklamalarda alt yapı çalışmalarının gerekli olduğunu söyledim. Fakat planlamanın düzgün yapılması gerekiyor. Yolların, tabelaların geliştirilmesi lazım. Geçen gün arka sokakların bir tanesinde bir olaya şahit oldum. Bir yabancı uyruklu İngiliz vatandaş arabası içinde çıkmaz sokağa denk gelmiş. Navigasyondan nereye gideceğini bulmaya çalışıyor. Ben Fethiyeli olarak zorlanırken o vatandaşlar nasıl yolunu bulacağını çok merak ediyorum. Fethiye’nin kalbi çarşı girişleri ve ana yollar. Eğer kalbi durdurursanız hasarları telafi etme şansınız yok. Pandemiden dolayı esnaf zor günler geçirdi. Bir de üstüne bu çalışmalar eklenip esnaf daha zor duruma düşmemeli. Biz bu konuda Başkan’ı çalışma yapılan yerlerde ki esnafları dinlemelerini tavsiye ediyoruz. Yeşilliklerin kesilmesi konusunu söylemeye bile gerek yok. Bu konuda defalarca şikâyetler geldi. Belediyemizin biran önce bu işleri bitirmesini, eğer bitiremeyecekse sezon sonuna ertelemesini talep ediyoruz” dedi. 
“YAPILAN ÇALIŞMALAR FETHİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMALARININ 1000’DE 5’İ BİLE DEĞİL”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın alt yapı çalışmaları hakkında yaptığı açıklamaları eleştiren Öztürk “Başkan yaptığı açıklamalarda Fethiye’de 30 yıldır yapılmayan alt yapı çalışmalarının yapıldığını söylüyor. Fethiye’nin yüzde 70’in de alt yapı yok. Fakat yapılan 2-3 kilometrelik çalışma ile Fethiye’nin sorunlarını çözüyorum demenin bir mantığı yok. Yapılan çalışmaları toplarsanız Fethiye’de alt yapı çalışmalarının 1000’de 5’i bile değil. Bu yüzden 30 yıllık sorunu çözüyorum düşüncesi tamamen yanlış. Fethiye bölge bir belediyeciliği hak etmiyor” dedi. 
“ŞEHRİMİZİN EN GÜZEL YERLERİNDE SEYYAR SATICILAR ARTTI”
Fethiye’de seyyar satıcı sorunu olduğunu belirten Öztürk “Bazı esnaflarımızın bizzat bana bildirdikleri bir konu var. Şehrin her yerinde, sahilde, şehir merkezinde seyyar satıcılar arttı. Esnaflarımız haklı olarak serzenişte bulunuyor. Bizler dükkân kiralıyoruz, vergi dairesine kaydımızı yaptırıyoruz, stopaj ödüyoruz, personel istihdam ediyoruz, giderlerimiz fazla. Bizim ne suçumuz var? Haksız rekabete maruz kalıyoruz diyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın, esnaflarımızın sıkıntılarını bir kez daha belediye yetkililerimizin dikkatine sunuyoruz. Adil olalım, haksız rekabete fırsat vermeyelim” dedi. 
“FETHİYE ÖMER ÖZYER ANADOLU LİSESİ PROJE OKULU OLDU”
Ömer Özyer Anadolu Lisesi’nin Proje Okulu olması ile ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk “Saygıdeğer arkadaşlarım, bildiğiniz üzere  yaptığımız girişimler ile  Fethiye’mize Spor Lisesi kazandırmıştık. Spor Lisesine dönüştürülmesi yönünde olumlu imza veren Gökçe ailesinin üyelerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Eğitim çalışmalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Ömer Özyer Okulumuzun idarecilerinin hazırladığı dosyalar, Muğla Valiliğimiz Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün çalışmaları, İlçe ve il başkanlığımızın talepleri ve Muğla Milletvekillerimizin Milli Eğitim Bakanlığımız nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Özel Program ve Proje uygulayan (proje okulu) oldu. Liseye Giriş Sınavı ile öğrenci alacak. Eğitim alanında Uzun zamandır takip ettiğimiz bu projenin de hayat bulmasından son derece mutluyuz. Fethiye’mize, Eğitim ve Öğretim camiamıza hayırlı olsun. Çalışmayı sonuçlandıran Milli Eğitim Bakanlığımıza, desteklerini esirgemeyen il başkanımız Kadem Mete’ye, bakanlığımıza gerekli girişimlerde bulunan vekillerimiz Sayın Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’a müteşekkiriz” dedi.
“ÇATALARIK MAHALLEMİZDE ÜZERİNDE VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİ BULUNAN HAZİNEYE AİT PARSELLERİN VATANDAŞLARIMIZA SATIŞI PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK”
Çatalarık Mahallesi’nde hazine arazileri üzerinde bulunan evler ile ilgili sorunların çözüldüğünü ifade eden Öztürk “Kıymetli arkadaşlar Çatalarık Mahallemizde vatandaşlarımızın çözüm bekleyen sorunları bulunmaktaydı. Bu konuda mahalle muhtarımızın bize ulaştırdığı problemleri muhtarımız ile birlikte birkaç ay önce bizzat mahalleye gelerek vatandaşlardan dinlemiştik. Hatta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürümüze ve Milli Emlak daire başkanımıza muhtarlarımız ile birlikte giderek konuyu anlattık. Vekillerimizin ve İl başkanımızın Fethiye ziyaretlerinde meseleyi tekrar gündeme getirdik.  Sayın il başkanımız ve vekillerimizin destekleriyle mesele çözüldü. Ak Parti Muğla milletvekilimiz Sayın Yelda Erol Gökcan 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Fethiye’ye gelerek İlçe teşkilatımız ile birlikte Çatalarık mahallemizde muhtarımız ve talep sahibi vatandaşlarımız ile buluşarak müjdeyi verdiler. Bu çalışmalar sonucunda Çatalarık mahallesinde 53 taşınmaz üzerindeki 146 yapı kayıt belgeli yapının bulunduğu parseller hak sahibine satışı yapılıyor. Konunun çözümünü sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kuruma, bakanlık yetkililerimize ve konunun takibini yaparak sonuçlandıran ve bizzat gelerek mahallemizde müjde veren Muğla milletvekilimiz Sayın Yelda Erol Gökcan’a teşekkür ediyoruz” dedi.  
“FETHİYESPOR CHP’NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”
2. Lig’e yükselen Fethiyespor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk “Kıymetli arkadaşlar 23 Mayıs 2022 tarihinde Ankara Eryaman Stadında yapılan Fethiyespor - İçel İdman Yurdu Play-Off maçına Fethiyeli hemşerilerimiz akın etti. Ben, başkan yardımcılarım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım Ankara’ya giderek stadda yerimizi aldık. Zorlu karşılaşmada yoğun mücadele veren takımız şampiyon olarak ikinci lige yükseldi. Fethiyesporumuzun başta futbolcular olmak üzere başkanı Sayın Esat Bakırcı ve Yönetim Kurulu üyelerini, teknik direktör ve ekibini, emeği geçen herkesi ve takımımızı yalnız bırakmayan taraftarları tebrik ediyoruz. Ayrıca 1.lige yükselen kardeş ilçemiz Bodrum’un takımı Bodrumspor’u kutluyoruz.
Kıymetli arkadaşlar şehrimizin başarılı bir takımının olması tabii ki hepimizi gururlandırıyor.  Fethiyespor başarılı bir sezon geçirdi ve hedefine ulaştı. Ankara’daki final maçında ben ve arkadaşlarım protokolde ayrılmış yerimizin olmasına rağmen Fethiyespor taraftarlarıyla birlikte tribünde maçı izledik ve takımımıza destek verdik. Maçın sonunda başarı geldi. Fethiyespor kupayı haketti ve sahada kupa töreni yapıldı. Bir baktık ki CHP Fethiye ilçe başkanı, CHP’liler sahada. Takımın başkanı, yönetimi ve futbolcularından daha önde koşuyorlar. Töreni siyasi şova çevirdiler. Daha sonra doğal olarak ilçemizde şampiyonluk kutlamaları 30 Mayıs Pazartesi günü Fethiye’de yapıldı. Şehir dışında olmamız nedeniyle benim katılamadığım kutlamalara ve konvoya arkadaşlarımız iştirak ettiler. Fethiyeliler bir baktılar kutlama konvoyundaki otobüsün üstünde en önde Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün ve Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca.  Fethiyespor’a desteklerine şahit olmadığımız Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları kutlamalar sırasında, konvoyun en önünde yer almışlar.  Fethiyespor’un başkan, yönetici, teknik ekip, futbolcu ve taraftarlarının gönüllerince yaşamaları gereken kutlamaları siyasi şova dönüştürdüler. Kıymetli hemşehrilerim. Fethiyespor CHP’nin arka bahçesi değildir. Fethiyespor ikiyüzbine yakın Fethiye’linin ortak değeridir. Bu böyle biline. Arkadaşlar, elde edilen başarılara sahip çıkmak kolay. Önemli olan sporun her türlüsüne, şehrin tüm branştaki başarıları için yolu açmak, destek olmak. Geçtiğimiz zaman diliminde Fethiye Basketbolda güzel başarılar elde etmişti. Maalesef Basketbol takımını birinci ligden düşürdüler.  Fethiye belediyesinin amatör branşları kapatıldı. Spora destek başarı gelince sahiplenmek ile değil, şehirdeki tüm spor dallarını destekleyerek, sporu geliştirmek ve birçok başarıya ulaşılması için destek olmakla olur. Kupa Fethiye’mize kazandırıldı, kutlamalar bitti. Sıra önümüzdeki dönem kulübün yöneticilerinin belirleneceği kongreye geldi. Takip ettiğimiz kadarıyla 28 Mayıs 2022 Cumartesi tarihinde yapılacak olan Fethiyespor olağan genel kurul toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için 4 Haziran 2022 Cumartesi güne ertelenmişti. Yapılan açıklamada “ başkanın sağlık probleminin olması sebebiyle daha sağlıklı koşullarda yapılabilmesi amacıyla “ 11 Haziran 2022 tarihine ertelendiği açıklamasını görüyoruz. Bu açıklamalara anlam veremedik. Yasal mı değil mi bilmiyoruz.  Başkanın sağlık problemi deniyor, toplantın daha sağlıklı koşullar altında yapılabilmesi amacıyla deniyor. Gerçek sebebini inşallah yetkililer açıklarlar. Bir bildikleri vardır. 11 Haziran Genel Kurulun hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“BENİM GÖREVİM AK PARTİ FETHİYE İLÇE BAŞKANIDIR”
Kendisinin milletvekili adayı olacağı yönünde çıkan haber ile ilgili de açıklama yapan Öztürk “Bir basın kuruluşunun yazılı basın ve internet sitesinde milletvekilliğine aday olacağım hakkında yorum yazısı yer aldığını gördüm. Kıymetli arkadaşlar basında çıkan haber bilgim dışında yer almış olan bir yorumdan ibarettir. Milletvekilliği adayı olacağım hususundaki bu haber ve yorumun maksadını anlayamadım. Benim bu gün itibariyle görevlerim Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı ve Fethiye Belediye Meclis Üyeliğidir. Partimin verdiği bu onurlu görevleri en iyi şekilde yapma gayreti içindeyim. Teşkilat olarak hedefimiz 2023 hedeflerine ulaşmak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’I bir kez daha cumhurbaşkanı seçmek, Muğla’dan daha çok sayıda milletvekili çıkarılmasına katkı sağlamak, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2053 ve 2071 vizyonuna uygun bir Türkiye inşasında var gücümle çalışmak, 2024 yerel seçimlerinde Fethiye’mizi Ak Belediyecilik ile buluşturmaktır” dedi. 


 

Bakmadan Geçme