Özdemir, toplu taşıma sorunu hakkında konuştu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, ulaşımda engellilerin yaşadığı sorunlara her gün bir yenisinin eklendiğini belirtti. Kendisinin bir dolmuş şoförü tarafından hakarete uğradığını kaydeden Özdemir, gerekli mercilere başvurarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

  • 1219

Engellilerin ulaşım hakları hususunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve diğer platformlar ile iletişime geçeceğini kaydeden Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, engellilerin bu konuda zaman zaman çeşitli sıkıntılarla karşılaştığını vurguladı.

İnlice’den Dalaman Devlet Hastanesi’ne gittiği esnada bir dolmuş şoförünün engelli ve refakatçilerinden ücret alındığını aktaran Şube Sekreteri Özdemir, yasayı hatırlatması üzerine kendisinin ilk olarak araçtan inmesini isteyen şoförün daha sonra çeşitli hakaretlerine maruz kaldığını ifade etti.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir yaptığı açıklamada, “İnlice kavşağından Dalaman Devlet Hastanesi’ne gitmek üzere dolmuşa bindim. Şoför bana engelliler ve refakatçilerinden ücret aldıklarını söyledi. Bunun üzerine ben de kendisine yasayı hatırlattım. 48 BB 3409 plakalı aracın şoförü bunun benden araçtan inmemi istedi. İnmeyeceğimi söylememin üzerine bana hakaretlerde bulundu. Dalaman Otogarı’nda büyükşehir görevlisine durumu ilettim. Daha sonra gerekli mercilere de müracaatım olacak. Engellilerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması adına hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Açıklamasını sürdüren Şube Sekreteri Özdemir, “736 sayılı Kanun’un birinci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları kapsamında asgari yüzde 40 engelli olanlar, ağır engelliler ile bir kişiyi geçmemek koşuluyla refakatçileri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları ücretsiz seyahat hakkından faydalanabilmektedir” ifadelerini kullandı.
 
 

Bakmadan Geçme