Özdemir, İsrail'in Saldırılarını Kınadı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, İsrail'in, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.

  • 605
Özdemir, İsrail'in Saldırılarını Kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Özdemir, “Yeniden barışın, adaletin, sükûnetin hâkim olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Özdemir açıklamalarına şöyle devam etti:
“Türk İslam medeniyetinin hakim olduğu yüzyıllar boyunca bir sulh ve sükûnet merkezi, bir belde-i mamure olan ve kardeşliğin hüküm sürdüğü Orta Doğu coğrafyası, bugün emperyalizmin birinci Dünya Savaşı sonucunda bu coğrafyaya hükmetmesi parçalaması ve zenginliklerini yağmalama arzusuyla kanın, gözyaşının, savaşın, zulmün, ihanetin ve işkencenin hüküm sürdüğü bir duruma getirilmiştir. 

Büyük babil, ve Roma sürgününü yaşayan, İspanyol katliamından İslam beldelerine sığınarak kurtulan,   Rus porgonunu yaşayan ve nihayet hitler zulmüne maruz kalan Yahudiler, bu yaşadıklarının intikamını İslam coğrafyasından ve İslam topluluklarından çıkarma hevesiyle 1000 900 47 48’de Kenan elinde yani Filistin de bir bağımsız İsrail devleti kurmuşlardır. bu devlet, savaşa, kana, zulme, işkenceye ve her türlü insan hak ve hukukunu ihlale dayanan bir yapılanma ile yapılanmış; bu yapılanma neticesinde 1948’de 1967’de 1973’te Arap coğrafyasının Mısır Suriye Filistin ve Lübnan’ın büyük bir kısmını işgal etmiştir. Bu işgal neticesinde Filistin de bağımsız bir devlet kurma arzusu ortaya çıkmış, ancak bu Birleşmiş milletler kararıyla da tescil edilmiş olmasına rağmen İsrail’in pervasız, insan hak ve hukukuna riayet etmeyen ve her türlü insani anlayıştan uzak  davranışları neticesinde bir türlü uygulanamamıştır. Filistin’de iki devletli bir çözüme yanaşmayan İsrail, Filistin halkının toprağını namusunu iffetini çalmış hırsız ve terörist bir devlettir en son Hamas’ın saldırılarını bahane ederek -ki bunu derneğimizin onaylaması elbette mümkün değildir- Gazze’ye büyük bir saldırı gerçekleştirmiş ve dokunulmaz olması gereken savaş hukukunda dokunulmayacak olan sivillerin sığındığı hastaneyi bile bombalamış, binlerce kişinin ölmesine sebep olmuştur. Önce bu hastaneyi bombalanmasını kabul etmiş daha sonra Hamas’ın üzerine atmaya çalışmıştır. Maalesef ki büyük devletler faşist ve terörist İsrail’in bu pervasızlığına olağanüstü derecede destek vermiş Akdeniz’e büyük askeri yığınaklar yapmışlardır Bu da İsrail’i daha pervasız, daha korkusuz, daha acımasız hale getirmiştir kamuoyu nezdinde bu hastane saldırısını kınıyor; savaşın, kanın, göz yaşının ve katliamların sona ermesini; Türk-İslam hâkimiyeti döneminde bir barış cenneti olarak yaşanılan bu coğrafyaya yeniden barışın, adaletin, sükunetin hâkim olmasını dileriz.”