OYMAK'TAN ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıda CHP Muğla Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Yoğun katılımın olduğu programda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu da açıklamalarda bulundu.

  • 919
OYMAK'TAN ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP Muğla Milletvekilliği aday adaylığına başvurusunu yapan Gülümser Oymak, ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıda aday adaylığını duyurdu. CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ise Oymak’ı tebrik ederek her zaman yanında olduğunu ifade etti.
“MİLLETVEKİLLİĞİ GENEL SEÇİMİNDE, BİZ KADINLARDA VARIZ”
Oymak yaptığı açıklamada, “Bugün karşınıza 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçiminde, Biz kadınlarda varız, diyerek, Milletvekilliği aday adayı Olduğumu açıklamak için, çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ulaşabilmemiz için 53 günümüz kaldı biz kadınlar, Dün olduğu gibi seçim gününe kadar çok çalışacağız. Kadın erkek demeden yan yana omuz omuza olacağız. İktidarı hep birlikte kuracağız. Ulu, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığıyla aydınlanan yolumuzdan, sapmadan, ilkelerinden taviz vermeden, izinde yürüyen, Cumhuriyet kadınları olarak, emeğimiz var cesaretimiz var. Bugün gün ülkemizde, Seçmen nüfusunun en az yarısını kadrolar oluşturuyorsa, kadınlarına, karar alma süreçlerinde yer alması gerekiyor. 1935, yılında yapılan ve Türk kadınına ilk seçme ve seçilme hakkının tanındığı o dönemde dahi, seçimde, TBMM 17 kadın vekil girerek sayısal anlamda, başarı göstermiştir. 2023 yılında ise çok çok sayıda Cesur ve mücadeleci, kadın Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yapabilmelidir. Bölgesine VE ülkesine hizmet etmelidir. CHP Fethiye Kadın Kolları ilçe başkanı olarak, Birlikte mücadele ettiğim yol arkadaşlarımdan, ailemden, çevremden gelen öneri ve destekler ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan CB ve T. B. M. M. seçimlerde milletvekilliği, KADIN aday adayı oldum. Biz, KADINLAR toplumun her alanında VARIZ ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bu, Kararımda, bana destek veren arkadaşlarıma aileme ve Orgilt yetkililerime çok teşekkür ederim. Eşit haklara sahip, mutlu, güzel, adil ve demokratik bir Türkiye'yi kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz. 13. Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, Kadın Kolları Genel Aylin Nazlıaka’ nın, önderliğinde, Ülkemizde, güzel günler Başkanımız Sayan başlıyoruz, hep birlikte” dedi.
“İKTİDARA HAZIR OLUN!”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise,” Gülümser Oymak’ı tebrik ediyorum ve bu süreçte her zaman yanında olacağımı bilmesini istiyorum. 2 gündür genel başkanımız ile İzmir’de beraberdik. Orada diğer genel başkanlarla birlikte ciddi çalışmalar yapıldı. İktidara hazır olun! 14 Mayıs’ta herkes görecek. Bu süreçte yapılması gerekenleri yapacağız. En çok kadın çalıştıran belediyelerden biriyim. CHP’nin dört tane vekili var. Bunların iki tanesinin kadın olmasını istiyorum. Bu konuyu herkese ilettim. Başkanımızın yolu açık olsun. Seçim boyunca onun için maddi ve manevi tüm desteği vereceğim” dedi.


 

Bakmadan Geçme