OTGÖZ, 'SEYDİKEMER TARIMDA ŞAHLANACAK'

Muğla'nın Seydikemer İlçesi geçtiğimiz günlerde masaya yatırılan 400 Milyon TL'lik 'Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ve 'Mera Islahı ve Amenajmanı' projesi ile adeta çağ atlayacak. Türkiye'de ilkler arasında olan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için yöre çiftçileri ve yatırımcılar merakla bekleyiş içinde. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 'Hayata geçirilecek bu iki proje Seydikemer İlçemizin tarımsal ve hayvancılık girdilerini arttıracak. Üreticilerimiz daha refah bir hayata kavuşacak' şeklinde konuştu.

  • 776
OTGÖZ, 'SEYDİKEMER TARIMDA ŞAHLANACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’inÇobanisa Mahallesi’ndeki 1200 Dönüm arazi üzerine kurulacak 'Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi geçtiğimiz günlerde yatırımcılar ve yetkililer tarafından masaya yatırılırken, 400 Milyon TL’lik proje kapsamında 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayıp, bölgede yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvanın bulunması bekleniyor. Süt sığırcılığının geliştirilmesi için kurulacak, OSB bölgenin tarımsal ve hayvancılığına büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. Seydikemer ve Fethiye ilçelerindeki hayvancılık ile uğraşan üreticiler projeyi dört gözle beklerken, yatırımcılar da projeye katkıda bulunup, ilçe ve ülke ekonomisine katma değer kazandırabilmek için heyecanla bekliyor. 
Bu arada Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ile Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz arasında "Mera Islahı ve Amenajmanı" projesi protokolü için imzaların atılması da Yayla Atlıdere Mahallesi'nde toplam 1005 dekarlık Mera alanının 875 dekarına Mera Islahı ve Amenajmanı projesi için sevinç yarattı. Seydikemer İlçesinin Yayla Çobanisa ve Yayla Atlıdere Mahallesi sakinlerini sevince boğan, iki yatırım için mahalle muhtarları ile vatandaşlar Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile diğer yetkililere teşekkür ettiler. Yayla Atlıdere Mahallesinde 867 dönümlük meranın etrafı Seydikemer Belediyesi tarafından çevrilip sundurmalar ve sulaklar yapılıp, gölgelikler de hazırlanacak.

TARIMDA SEYDİKEMER SÖZ SAHİBİ OLACAK
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ile birlikte Yalı Atlıdere Mahallesinde "Mera Islahı ve Amenajmanı" projesi protokolünü imzaladıklarını, ayrıca Fethiye-Seydikemer ‘Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ projesi için yatırımcılar giderek artıyor. Bu iki projeyi hayata geçirip vatandaşlarımızın tarımsal ürünlerini daha iyi değerlendireceğiz. Hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımıza bir katkı sağlayacağız. Seydikemer İlçemiz bu iki proje ile daha fazla katma değer sağlayacak. Seydikemer İlçemiz böylece hem işsizliğin azalmasında hem de tarımsal sanayi kenti olmasında öne çıkacacaktır." ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme