Orman İşletme personeli kan bağışladı

Korona virüs salgını sürecinde azalan kan stoklarının kan bağışının azalması ile kritik seviyelere düşmesinin ardından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli personel kan bağışında bulundu. Ekip Doktoru Ömer Çiçek, 'Biz Kızılay için değil, siz vatandaşlar için kan topluyoruz' dedi.

  • 1297
Orman İşletme personeli kan bağışladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre, ülke genelinde kan stoklarının kritik seviyenin altına düşmesi sonrasında Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı seferberliğine kamu kurumları, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının ardından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden de destek geldi. Kurum lokalinde gerçekleşen kan bağışına yoğun bir katılım oldu. 

Ekip Doktoru Ömer Çiçek başkanlığında yapılan kan bağışı çalışmasında, kan vermek isteyenler ilk olarak form doldurdu. Yapılan gerekli tetkiklerin ardından görevliler tarafından kan bağışı alındı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılan kan bağışı hakkında bilgiler aktaran Dr. Çiçek, “Muğla bölgesinin kan ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanıyor. Pandemi sürecinde kan bağışlarında azalma yaşandı. Kan bağışında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve sokağa çıkan kişi sayısının azalmasından dolayı, düşüş yaşandı. Vatandaşlar Kovid-19 sebebiyle kan vermek istemiyor. Hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Resmi dairelerle bağlantılar kuruyoruz ama kurumlarda çekiniyor. Yeterince kan toplayamıyoruz. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olmalı. Biz Kızılay için değil, siz vatandaşlar için kan topluyoruz. Bir gün herkese kan lazım olacak. Vatandaşların maskelerini takıp, sosyal mesafeye dikkat ederek kan vermelerini istiyoruz. İzmir’deki deprem sebebiyle kan ihtiyacı arttı. Halkın duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme