Ökkeş Usta'dan kebap pişirme tüyoları

Türkiye'de birbirinden çeşitli mutfaklar bulunuyor. Bu mutfaklarda hazırlanan ve belki de en çok sevilen tarif ise hiç kuşkusuz kebaplar olabilir. FRT TV olarak kebap yapımının püf noktalarını Ökkeş Usta'dan aldık.

  • 1293

Adana mutfağının sınırları aşarak dünyaya tanıttığı lezzet Adana kebabı, parça etten kapılan kebap çeşididir. Sevilerek tüketilen Adana kebabı için lokantalara ya da Adana'ya gitmenize gerek yok. Ökkeş Usta FRT TV için kebap yapımının püf noktalarını anlattı.

Et pişirme tüyolarını anlatan Ökkeş Usta, şunları söyledi:

“Kebap çeşitlerini yaparken zırh kıyması ile eti kendimiz işliyoruz. Makine kıyması kullanmıyoruz. Ciğerleri ve çöp şişleri ise kuzudan yapıyoruz. Ürünleri yaparken kaliteden ödün vermemeye çalışıyoruz. Ürünlerimizde doğal ve kendimize has baharatlar da kullanıyoruz. Müşterinin istedi üzerine pişirme oranını ayarlıyoruz. Sunuma çıkan ürünün göze hitap etmesi bizim için çok önemli. Her etten kebap olmaz. Kebap aynı kuzunun bütün eti ile olmalıdır ya da kaburgadan yapılmalıdır. 

Çorbaları ise, orijinal paça eti ile kelle kaça, özel narine edilmiş işkembe suyundan ise işkembe çorbasını kendimize has sunumlar ile yapıyoruz. Tatlıya gelirsek, her gün taze baklavaları müşterinin beğenisine sunuyoruz."

Ökkeş Usta'dan kebap pişirme tüyolarıÖkkeş Usta'dan kebap pişirme tüyoları

Bakmadan Geçme