Öğrencilerde Hasat Sevinci

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Seydikemer Kaymakamlığının önderliğinde  Ziraat  Odasıyla ortaklaşa  İlçe merkezi ve mahallelerinden 8 ilk ve Ortaokul  öğrencileriyle  'Sağlığım İçin Doğayı Seçtim' Projesi kapsamında sebze  hobi  bahçeleri oluşturdu. 

  • 655
Öğrencilerde Hasat Sevinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’de “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” Projesi kapsamında öğrencilere günümüzde bilinçsiz İlaç kullanımından kaynaklanan doğal dengenin bozulması gibi çevresel sorunların ve kimyasal kirliliğin gündeme gelmesi, mekanik, kültürel, biyolojik mücadele yöntemlerinin koordineli bir şekilde tarımda uygulanmasını zorunluluk haline getirmesi anlatıldı. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı; “Öğrencilerimiz sebze fidelerini kendi elleriyle bahçelerine önce eğitimini alıp sonra bizim gözetimimizde diktiler. Daha sonraki aşamalarda ara ara bahçede öğrencilerle dikilen sebzelerde mekanik, kültürel mücadeleyi uygulamalı anlattık. Sebze çapa işlemlerini birlikte yaptık. Dünyamızı tehdit eden çevresel kirlilikler kapsamında tarımda bilinçsiz ve kontrolsüz kimyasal kullanımının önlenmesi hakkında eğitimler verildi. Organik atıklardan nasıl kompost yapıldığını uygulamalı gösterdik.” Dedi.
“Öğrencilerin kendi elleriyle diktikleri marul, lahana sebzelerini her bahçeye geldiklerinde büyümüş görmeleri onları çok şaşırttı” diyen Maraşlı; “Bizlerinde kendi büyüme ve gelişimleriyle sebzeleri karşılaştırmalarını istememiz sonucu çocuklarımız çeşitli fikirleri bizlerle ve arkadaşlarıyla tartıştılar. Sebzelerinde kendileri gibi sağlıklı büyüyebilmeleri için; Bol güneş, İyi toprak- barınma, Gübreleme-sağlıklı beslenme, temiz bir hava ve olmazsa olmazımız suya ihtiyacı olduğunu, onlarında bir doktora yani Ziraat Mühendislerine ihtiyaç duydukları konusunda fikir birliğine varıldı. Kendimiz doğamız ve diktiğimiz sebzelerimizin sağlığı için yapılması ve yapılmaması gerekenleri kendileriyle ve doğayla bitkilerle özdeşleştirerek yorumlamaları verdiğimiz eğitimlerin ve projemizin amacına ulaşmaya başladığının göstergesi oldu ve bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. 

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Öğrencilerle hep birlikte “HER ŞEY ELİMİZDE; GÜVENİLİR GIDA ÜRETELİM, İSRAFI ÖNLEYELİM.” dendi
Müdürlüğümüzce Seydikemer Kaymakamlığımız önderliğinde İlçe Genelinde uyguladığımız "Sağlığım İçin Doğayı Seçtim Projesi" kapsamında İlçemiz; Merkez Şehit Gürcan İlkokulu ve Merkez Ata Ortaokulundan 50 öğrencimizle ilk sebze hasadımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz kendi elleriyle diktikleri, sulayıp çapaladıkları sebzelerini yine kendi elleriyle hasat ettiler. Bizler öğrencilerimize hasat ettikleri sebzelerini evlerine götürmelerini ve bizlerle paylaştıkları mutluluklarını aileleriyle de paylaşmalarını istedik. Tüm bu uzun süreçte bizlere her konuda yardımcı olan öğretmen ve öğrencilerimize, Seydikemer Ziraat Odamıza teşekkür ediyoruz.”
 

Öğrencilerde Hasat Sevinci
Öğrencilerde Hasat Sevinci
Öğrencilerde Hasat Sevinci
Öğrencilerde Hasat Sevinci

Bakmadan Geçme