ÖĞRENCİLER, FETHİYE'DE DE LGS HEYECANI YAŞADI

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Fethiye'de de sorunsuz geçti.

  • 2485
ÖĞRENCİLER, FETHİYE'DE DE LGS HEYECANI YAŞADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8. sınıflara yönelik öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumları merkezi sınavına Fethiye'den bin 689 öğrenci girerken, Seydikemer İlçesinde de 635 öğrenci girdi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile  Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, liselere geçiş sınavında olumsuzluk yaşanmadığını ve oldukça başarılı geçtiğini ifade ettiler.
 Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Fethiye'de de sorunsuz geçti. 8. sınıflara yönelik öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumları merkezi sınavı Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde de sorunsuz şekilde yapıldı. Öğrenciler sınav salonunda soruları cevaplandırabilmek için terlerken, aileleri de okul dışında büyük heyecanla çocuklarının başarısı için dua ettiler. Sınav sabah 09:30 ve 11:30 saatlerinde iki oturum halinde gerçekleştirildi. 8. sınıflara yönelik Sınavla Öğrenci Alacak Olan Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı’na Fethiye'den bin 689 öğrenci 7 okul, 89 salonda sınava girerken, 300 öğretmen de görev yaptı.  Seydikemer İlçesinde ise 3 okulda 635 öğrenci sınava girdi ve 60'a yakın öğretmen sınav sorumlusu olarak görev yaptı. Birinci oturum Sözel Alan Sınavı saat 09:30 da başlayıp 75 dakika sürdü.  İkinci oturum Sayısal Alan Sınavı ise saat 11:30'da başlayıp 80 dakika sürdü. Öğrenciler sınav salonlarında sözel ve sayısal alan sorularını cevaplandırmaya çalışırken aileleri de okul bahçesi dışında çocuklarının başarılı olabilmesi için duada bulundular. Pek çok aile büyük bir heyecan yaşarken, çocuklarının istedikleri liselere girebilmeleri için derslere çok çalıştıklarını, sınava iyi hazırlandıklarını ifade ettiler. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San da sınavlarda olumsuzluk yaşanmadığını ve sınavın oldukça başarılı şekilde gerçekleştirildiği ifadelerini kullandılar.

PAZAR GÜNÜ DE SINAV VAR

Öte yandan 2 Haziran 2019 Pazar günü saat 10:00 da yapılacak olan 5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na ise Fethiye'den 2 bin 869 öğrenci katılacak. Bu sınav da 10 okulda 148 salonda yapılacak olup, 300 öğretmenin görevlendirildiği öğrenildi. Pazar günü yapılacak bu sınav saat 10:00 da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Bakmadan Geçme