Noel çarşısı pazar günü kurulacak

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış'ta kurulan Noel Pazarı bu sene 5 Aralık Pazar günü her yıl kurulduğu Çalış'ta kurulacak.Noel Pazarı'ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak.Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

  • 2621
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Noel çarşısı pazar günü kurulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Çalış Sahili’nde her yıl kurulan Noel Pazarı bu yıl 5 Aralık Pazar günü kurulacak.FETAV,Çalış Çocuk Vakfı, Çalış Turizm Tanıtma Derneği  ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile kurulan Noel Pazarı’ndan elde edilecek gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak.Kurulacak Noel Pazarı öncesinde pazarı düzenleyen FETAV Müdürü Dilek Dinçer,ÇALIŞDER Başkanı Mete Ay,Çalış Çocuk Vakfı Başkanı Cathy Harrower,Çalış Çocuk Vakfı Üyesi Caroline Mcguire,Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Sadık Bağlan‘ın katılımı ile toplantı düzenlendi.Toplantıda düzenlenecek Pazar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.Düzenlenecek olan Noel Pazarı’nda el işi yılbaşında hediye edilebilecek ürünler ve az sayıda gıda ürünlerinin satışının yapılacağı stantlar kurulacak.Bu yıl pazarda 170 stant olması bekleniyor.Pandemi nedeni ile geçen yıl kurulamayan Pazar Fethiye’de yaşayan İngilizler tarafından büyük ilgi görüyor.Etkinlik Pazar günü saat 11’de başlayıp saat 16’da sona erecek.
FETHİYE NOEL PAZARI BÖLGEYE ÖRNEK OLDU
Toplantı sonrası açıklama yapan FETAV Müdürü Dilek Dinçer “Yaklaşık 11 yıldır Çalış Children’s Charity grubumuzla birlikte bu ektinliği yapıyoruz. Çalış Turizm Tanıtma Derneği bize destekte bulunuyor. Bu etkinliği hep birlikte yapıyoruz. Bu yörede örnek alınan bir etkinlik. Bizden sonra Dalyan’da, Köyceğiz’de, Ortaca’da birçok yerde benzeri etkinlikler başladı. Örnek olduk. Bu etkinlikten elde edilen gelirin tamamı muhtaç çocuklar için ve okullara eğitim desteği için harcanıyor. Yıl boyunca da amacımız doğrultusunda hep birlikte karar verip harcıyoruz.Noel Pazarı’nda El emeği ürünler olmalı. Yılbaşına hitap etmeli. Bu konuda çok seçici davranıyoruz. İkince el ürün kesinlikle yok. Her şey kurala uygun bir şekilde yapılıyor. Hiçbir kişisel çıkar elde etmeden yapıyoruz. Senelik gelir değişiyor. 35 40 bin lira civarında bir gelir geliyor” dedi.
NOEL PAZARI’NDA EL İŞİ ÜRÜNLER, NOEL ETKİNLİĞİNE YAKIŞAN YİYECEKLER,OYUNCAKLAR OLACAK
Çalış Çocuk Vakfı Başkanı Cathy Harrower ise “Çalış Çocuk Vakfi başkanlığını yapıyorum. İngiltere vatandaşıyım. Son 10 ve 11 yıldır bu aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliği yapan ilk derneklerden birisiyiz. Christmas markette el işi ürünler, noel etkinliğine yakışan yiyecekler,oyuncaklar olacak. Bu Pazar buradan toplanan bütün paralar bölgemizde yaşayan çocukların eğitim ve sağlığı için kullanılıyor” dedi.
TOPLANAN PARALAR İLE  BÖLGEMİZDEKİ OKULLARA, ÖĞRENCİLERE SAĞLIK İHTİYAÇLARINA GÖRE YARDIMLAR YAPILIYOR
Kurulacak Noel Pazarı’na büyük destekler veren Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay düzenlenecek olan Noel Pazarı’na 10 yıldır emek harcandığını ifade ederek “Ben bu aktiviteyi biraz daha açmak istiyorum. 10 yıllık büyük bir emek var. Bu kardeşlerimiz önceden tek başlarına yapıyorlardı. Sonra biz Çalış Turizm Tanıtma Derneği olarak onların yanında olduk. Lojistik destek yaparak bu toplanan paraların nereye gittiğini bildiğimizden büyük bir keyifle yardım ettik. Bölgemizde yaşayan İngiliz vatandaşlarımız birçok aktivite yapıyor. İkinci el pazarları açıyorlar, özel geceler yapıyorlar ve devamlı bağış topluyorlar. Christmas markette bağış toplanacağı gibi burada toplanan paralar FETAV’ın çatısı altında bir banka hesabına gidiyor. Bu toplanan paralar ile  bölgemizdeki okullara, öğrencilere sağlık ihtiyaçlarına göre yardımlar yapılıyor. 3 4 sivil toplum örgütünün ve İngiliz kardeşlerimizin katkılarıyla yapılmış bir çalışma. Kaymakam ve belediye olayın içindeler.  Çalış’ta ki otelciler de bu olayın içindedir. Christmas market saat 11 de başlayacak. Noel baba saat 1 gibi gelecek. Çocuklarınızı Çalış’a getirmek isterseniz çok güzel bir gün geçireceklerini umut ediyorum. Herkesi bu etkinliğe bekliyoruz. Saat 11’de başlayıp 4’de bitecek. Filmlerde gördüğümüz havayı Çalış’ta da göreceğiz. Güney Ege’de ki en büyük Christmas pazarı burada yapılıyor.Kamu, sivil toplum ve gönüllüler hepsi beraber beş kuruş para almadan sadece bölgemize bir artısı olsun diye bu masanın çevresindeyiz. Gönüllülük esasıyla yapılan bir aktivite” diye konuştu.

Noel çarşısı pazar günü kurulacak
Noel çarşısı pazar günü kurulacak
Noel çarşısı pazar günü kurulacak
Noel çarşısı pazar günü kurulacak
Noel çarşısı pazar günü kurulacak
Noel çarşısı pazar günü kurulacak

Bakmadan Geçme