Noel Çarşısı Kuruldu

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış'ta kurulan Noel Pazarı bu sene de Çalış'ta kuruldu. Geçtiğimiz günlerde yağışların etkili olmasının aksine bugün Fethiye'de açık bir hava hakimdi. Noel Pazarı'ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak. Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

  • 1549
Noel Çarşısı Kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Çalış Sahili’nde her yıl kurulan Noel Pazarı bu yıl 5 Aralık Pazar günü kuruldu. FETAV, Çalış Çocuk Vakfı, Çalış Turizm Tanıtma Derneği  ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile kurulan Noel Pazarı’ndan elde edilecek gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak.
Düzenlenen Noel Pazarı’nda el işi yılbaşında hediye edilebilecek ürünler ve az sayıda gıda ürünlerinin satışının yapılacağı stantlara yer verildi. Bu yıl pazarda 170’e yakın stant yer aldı. Pandemi nedeni ile geçen yıl kurulamayan pazar, Fethiye’de yaşayan İngilizler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlik saat 11’de başlayıp saat 17’de sona erdi.
EL İŞİ ÜRÜNLER, YİYECEKLER, OYUNCAKLAR NOEL PAZARI’NDA OLACAK
Çalış Çocuk Vakfı Başkanı Cathy Harrower ise “Çalış Çocuk Vakfı başkanlığını yapıyorum. İngiltere vatandaşıyım. Son 10 ve 11 yıldır bu aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliği yapan ilk derneklerden birisiyiz. Christmas markette el işi ürünler, noel etkinliğine yakışan yiyecekler, oyuncaklar olacak. Buradan toplanan bütün paralar bölgemizde yaşayan çocukların eğitim ve sağlığı için kullanılıyor” dedi.
EL EMEĞİ ÜRÜNLER YAPIYORUM
Noel pazarında stant açan Onur Ekmekçi’’Ben eva kağıtlarıyla kalem bebekler yapıyorum. Bunları ısıyla yapıyorum. Aynı zamanda örgü bereler, şapkalar yapıyorum. Emekli olduktan sonra el emeği ürünlerle kendime destek vermek için çalışıyorum. Beşkaza meydanında sezon boyunca cumartesi ve pazar günleri çıkıyorum. Festival takipleri yapıyorum. Havanın güzel olmasıyla birlikte bugün işlerimiz güzel. Noel baba geldi. Saat 5’e kadar buradayız. Herkesi bekliyoruz’ ’dedi.
TOPLANAN PARALAR İLE  BÖLGEMİZDEKİ OKULLARA, ÖĞRENCİLERE YARDIMLAR YAPILIYOR
Kurulan Noel Pazarı’na büyük destekler veren Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay düzenlenen Noel Pazarı’na 10 yıldır emek harcandığını ifade ederek “Ben bu aktiviteyi biraz daha açmak istiyorum. 10 yıllık büyük bir emek var. Bu kardeşlerimiz önceden tek başlarına yapıyorlardı. Sonra biz Çalış Turizm Tanıtma Derneği olarak onların yanında olduk. Lojistik destek yaparak bu toplanan paraların nereye gittiğini bildiğimizden büyük bir keyifle yardım ettik. Bölgemizde yaşayan İngiliz vatandaşlarımız birçok aktivite yapıyor. İkinci el pazarları açıyorlar, özel geceler yapıyorlar ve devamlı bağış topluyorlar. Christmas markette bağış toplanacağı gibi burada toplanan paralar FETAV’ın çatısı altında bir banka hesabına gidiyor. Bu toplanan paralar ile  bölgemizdeki okullara, öğrencilere sağlık ihtiyaçlarına göre yardımlar yapılıyor. 3 4 sivil toplum örgütünün ve İngiliz kardeşlerimizin katkılarıyla yapılmış bir çalışma. Kaymakam ve belediye olayın içindeler.  Çalış’ta ki otelciler de bu olayın içindedir. Filmlerde gördüğümüz havayı Çalış’ta da göreceğiz. Güney Ege’de ki en büyük Christmas pazarı burada yapılıyor. Kamu, sivil toplum ve gönüllüler hepsi beraber beş kuruş para almadan sadece bölgemize bir artısı olsun diye bu masanın çevresindeyiz. Gönüllülük esasıyla yapılan bir aktivite” diye konuştu.

Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu
Noel Çarşısı Kuruldu

Bakmadan Geçme