Nevruz Bayramı'nı etkinliklerle kutladılar

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri Bahar (Nevruz) Bayramı'nı okul bahçesinde ateş yakarak ve demir döverek kutladılar. 

  • 465

Bahar Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Programda açılış konuşmasını yapan Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Selçuk, “Nevruz Bayramı tabiatın canlanmasını, yeniden dirilmesini ifade eder. 21 Mart yeni yılın; ilkbaharın, ilkyazın başlangıcıdır. İşte bu nedenle Nevruz, bir bahar bayramı niteliğinde kabul edilmiş ve günümüze kadar bayramlarla kutlana gelmiştir” dedi. 

 

Nevruz Bayramı'nı etkinliklerle kutladılar

Konuşmasını sürdüren Okul Müdürü Selçuk, “Nevruz Bayramı tabiatın canlanmasını yeniden dirilişi ifade etmektedir. 21 Mart yeni yılın ilkbaharın, yazın başlangıcıdır. İşte bu nedenler ile nevruz bir bahar bayramı niteliğinde kabul edilmiş ve günümüze kadar kutlanarak gelmiştir. Yaşadığımız coğrafya da nevruz Türkler de yeniden doğuş anlamına gelir. Öyle ki Ergenekon destanı bile bunu anlatır. Her Türk hakanı 21 Mart’da bir ateş yakıp örsün üzerine bir demir parçası koyup bunu dövdü. Doğaya hürmetini sunan hediyeler bıraktı. İşte en başında da söylediğimiz gibi bugün doğa yeniden canlanmadı” ifadelerini kullandı. 

 

Nevruz Bayramı'nı etkinliklerle kutladılar

Konuşmanın ardından öğrenciler Bahar ve Nevruz konulu şiirler okudular. Etkinliğin devamında ateş yakılıp, üzerinden atlandı. Daha sonra idareciler, öğretmenler ve öğrenciler örste çekiç ile demir dövdüler.

Bakmadan Geçme