'Narkotik Eğitim Tırı' Seydikemer'de

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan 'Hedef Olma-Hedefsiz Kalma' uyuşturucuyla mücadele projesi kapsamında hazırlanan 'Narkotik Eğitim Tırı' Seydikemer'e geldi.

  • 598
'Narkotik Eğitim Tırı' Seydikemer'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanı'na park edilen tırda, vatandaşlara uyuşturucu maddelerin zararları anlatıldı. Tırın içinde özel olarak oluşturulmuş 40 metrekarelik eğitim salonundaki 12 dokunmatik ekranda, uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri yaşanmış hikâyelerle ziyaretçilere aktarıldı. Narkotik eğitim tırına Seydikemer belediye başkan yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Seydikemer Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Milli Eğitim müdürü Ferah San, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve Seydikemer halkı katıldı. Tırı gezen vatandaşlar, uyuşturucu madde kullananların hikâyeleri ile uyuşturucunun sağlık ve psikolojik sonuçlarını gösteren anlatımların yer aldığı akıllı ekranlardaki videoları ilgiyle takip etti.

Seydikemer Emniyet müdürü Muzaffer Yüceur, ''Günümüzdeki uyuşturucuyla mücadele konusunda halkımızı, öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bilinçlendirme amacıyla yaptığımız bir faaliyet eğitmen arkadaşlarımızın nezaretinde narko eğitim tırımızı birlikte ziyaret edeceğiz. Ve gerekli bilgileri alacağız'' dedi.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ''Bağımlılıkla mücadele son derece önem veriyoruz. Değerli öğretmenlerimiz, değerli müdürlerimiz. Yıl içerisinde bizler kaymakamlık olarak emniyet, jandarma ve milli eğitim olarak bağımlılıkla mücadele noktasında özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı, belirli yaş gurubu içerisine giren öğrenci kardeşlerimizi bu noktada hem uyarmak, hem bilinç düzeyini artırmak hem de bir farkındalık yaratabilmek için gerekli tedbirleri almaya zarf ediyoruz. Öğretmenlerimiz öğrenciler ile bizlerden daha çok hemhal olduğunuz için sizlerin vasıtasıyla daha doğru, daha hızlı bir şekilde aktarılır''  diye konuştu.

Bakmadan Geçme