MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK

Meclis 56'ncı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Oda organ seçimleri 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

  • 607
MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi 56’ncı olağan toplantısı Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. 23 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları, Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri katılım sağladı. 
Yeterli çoğunluğun sağlanması ile gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. MUTSO Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Pınar Canan Topuz Temmuz ayı mizanı ve bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bütçe ve Temmuz ayı mizanının oylanmasının ardından Meclis Başkanı H. Koray Özcan bir sunum gerçekleştirerek T.C. Muğla Valiliği’nin büyük ortak olarak bulunduğu ve Sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın heyecanla desteklediği Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi satın alma kalemleri, şirket kuruluşu ve bakanlık izni konusunda yaşanan süreç ve gelinen nokta hususunda açıklamalar yaptı. Başkan Özcan şu ifadelere yer verdi: “Muğla ilinin arıcılık ve çam balı üretimindeki potansiyelinin yüksek olması ancak üreticilerimizin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürememesi, marka çalışmalarının yürütülememesi veya araya giren tedarikçilerden dolayı hak edilenden daha az gelir elde etmeleri sebeplerinden dolayı bu tesis projesi gündeme gelmiştir. Proje ile bölgede üretim ve hasatı doğru yapılmadığı için çam balına kıyasla katma değeri çok daha yüksek olan ancak çok daha az üretilen apiterapik ürünler (polen, propolis, arı sütü, apilarnil vb.) işlenerek marka çalışmaları ile ulusal ve uluslararası pazarda tanıtımı yapılacaktır. Böylece üreticimiz araya çok fazla tedarikçi girmeden direkt satış piyasasında katma değeri yüksek ürünlerle yerini alacaktır. Bu proje GEKA destekli olması sebebiyle 2 yıl uygulama süresi olan bir projedir. Proje uygulama süresince işleme tesisi kurulumu, ARGE çalışmaları ile ürün izin çalışmalarının tamamlanması ve tedarik zincirinin oluşturulmasının tamamlanması hedeflenmektedir. Ancak uygulama süresi bitince proje ortaklarından oluşan şirket sayesinde tesisin ve yapılan tüm çalışmaların sürdürülebilirliği sağlanacaktır.” 
Açıklamalar sonrasında MUTSO Meclisi şirket kuruluşunu oy birliğiyle karara bağladı.

ODA ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM’DE YAPILACAK
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, yönetim kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Başkan Ercan şunları kaydetti: “TOBB’un Odalar ve Borsalar için 1 Ekim-30 Kasım olarak belirlediği seçim takvimine ilişkin MUTSO Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda MUTSO Oda organ seçimlerinin 15 Ekim’de yapılmasına karar verdik. Odamızın seçim sürecinde öncelikli görevi problemsiz, sorunsuz, herkes için, her seçme ve seçilme hakkı olan üyelerimiz için eşit ve demokratik şartları sağlamaktır. Şahsım olarak 17 yıldır odamızın çeşitli yönetici kadrolarında görev almaktayım. Görevde olduğum tüm bu zaman dilimi içerisinde ekip ruhu ile büyük bir özveriyle, gece-gündüz, hafta sonu demeden Odamız daha başarılı olsun düşüncesiyle, üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için sorumluluk aldık, çaba gösterdik, çok fedakârlıkta bulunduk ve çok çalıştık. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içinde ekip ruhu ile hareket ederek üyelerimize en iyi hizmeti sunmak, üyelerimizin daha başarılı olmasını sağlamaktır. Bunun için de oda organlarında görev alan yöneticilerin sorumluluk alarak birlik ve beraberlikle hareket ederek mümkün olacağına inanıyorum. Başarımızın sürdürülebilir olması için hepinizin katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Tüm üyelerimiz için, Muğla’mızın ekonomisi için hayırlı, demokratik ve adil bir seçim süreci olmasını diliyorum.” 
Oda organ seçimleri ilçe seçim kurulu tarafından 15 Ekim 2022 Cumartesi günü olarak onaylanmış olup, seçim Menteşe Oda hizmet binasında gerçekleştirilecek.
 

MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK
MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK
MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK
MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM'DE YAPILACAK

Bakmadan Geçme