MUTSO DİSİPLİN KURULUNDA DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUTSO Disiplin Kurulu yeni yönetimi, Ekim ayında gerçekleştirilen Oda organ seçimlerinin ardından belirlenmişti. Odamızda 21 Şubat Salı günü gerçekleştirilen törenle, görev devir teslimi gerçekleştirildi. 

  • 711
MUTSO DİSİPLİN KURULUNDA DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Disiplin Kurulu yeni yönetimi, Ekim ayında gerçekleştirilen Oda organ seçimlerinin ardından belirlenmişti. Odamızda 21 Şubat Salı günü gerçekleştirilen törenle, görev devir teslimi gerçekleştirildi. Törene MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, 2022-2026 dönemi Disiplin Kurulu Başkanı Erol Kapiz, 2013-2022 yılları arasında görev yapan Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Özavcı, Başkan Yardımcısı İlkay Demirtaş, Kurul Üyeleri Ali Çatalak ve Nurgül Dindaruk Savcı ile yeni dönemde görev alan kurul üyeleri katılım sağladı.
Devir teslim töreninde konuşma yapan geçmiş dönem Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Özavcı şunları kaydetti: “2013-2018 ve 2018-2022 dönemlerinde MUTSO Disiplin Kurulu’nda kurulda görev alan arkadaşlarımın uygun görmesiyle, başkan olarak görev üstlendim. Bana bu desteği veren ve birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. İl dönem Faik Kuru, Muhammet Aktaş, Ömer Manav; ikinci dönem Nurgül Dindaruk Savcı, Mustafa Türköz ve Emre Karaöz görev aldılar. Ancak benimle birlikte her iki dönemde görev üstlenen ve olağanüstü çalışma şevkleri, destekleri ve disiplinli çalışmalarıyla iki disiplin kurulu üyemiz, sayın Ali Çatalak ve sayın İlkay Demirtaş özel bir teşekkürü hak ediyor. Siz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına da bu iki üyemize teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de, bizim evraklarımızı sahiplenen, çalışmalarımızın bir düzen içinde geçmesini sağlayan, Disiplin Kurulu Sekretaryasını yürüten Odamız Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Duygu Tarımcıoğlu’na ve tabii ki seçildiğimiz dönemde Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Karakuş’a ve sonrasında görevi devralan Mustafa Ercan’a, Meclis Başkanımız H. Koray Özcan’a ve meclis üyelerimize her daim desteğini aldığımız MUTSO ailesinin tüm çalışanlarına, Genel Sekreterimiz Mehmet Çüçen’e, teşekkürlerimi sunuyorum. 
Değerli Üyelerimize iki dönem yani toplam sekiz yılda yaptığımız çalışmaların bir dökümünü yapmak, üyelerimizi bilgilendirmek ve hesap vermek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi; 138 yıllık oda tarihinde daha önce aktif olarak çalışmayan disiplin kurulumuzu etkin hale getirdik. Bu çalışma TOBB camiasındaki tüm oda ve borsalara örnek teşkil etti. Göreve geldiğimiz anda önce Disiplin Kurulu Yönetmeliği gereğince gerekli defter ve evrakların hazırlanmasını sağladık. Yönetim Kurulumuzun Disiplin Kuruluna sevk ettiği ilk dosyadan itibaren, her dosyada yeni bir şeyler öğrenerek, Disiplin Yönetmeliği uyarınca, aklımız ve vicdanımızı da kullanarak, doğru kararlara ulaşmak için titiz çalışmalar gerçekleştirdik.
2013-2018 döneminde Disiplin Kurulumuza gelen altı dosyayı, 2018-2022 döneminde gelen 8 dosyayı karara bağlayarak sonuçlandırdık. Bunu yaparken Disiplin Yönetmeliğine sadık kalmak için özen gösterdik. Ne yazık ki, bunu her dosya için uygulamak mümkün olmadı. Bazı dosyalarda inisiyatif alarak arabuluculuğa da soyunduk ve meclisimizin onayı ile de oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Bu hem şikâyet edeni hem de şikâyet edileni çok memnun etti. 
Ancak Cumhuriyetimizin ilk yıllarında hazırlanan bu yönetmeliğin günümüz koşullarına yanıt veremediğini, Cumhuriyeti kuranların iyi niyetleri nedeniyle, insanların etik-hukuk dışı davranabileceklerini düşünemediklerini yaşayarak gördük. Ayrıca gelişen teknoloji, internet üzerinden yapılan ticaret, haksız rekabet vb. konularda yönetmeliğimizin yetersizliklerini saptadık. Bunu bir yazı haline getirerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ilettik. Yazımıza yanıt verilmesi aşamasında Meclis Başkanımız Sayın Koray Özcan devreye girdi ve önerilerimizi görüşmek, değerlendirmek üzere Ankara’ya TOBB Yüksek Disiplin Kurulu’na davet edilmemizi sağladı. MUTSO Disiplin Kurulumuz adına önerilerimizi Yüksek Disiplin Kurulunda anlatma ve savunma fırsatını en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Değerlendirileceği sözünü aldım. 
MUTSO Disiplin Kurulu olarak; görev aldığımız ikinci dönemde Kurulumuza yeni ve genç arkadaşlarımızın dâhil olmasına çalıştık ve üç arkadaşımız görev üstlendi. Amacımız bizden sonraki dönemlerde, yeni ve genç arkadaşların, yeni oluşacak disiplin kurullarında görev alarak bayrak değişimini sağlıklı yapmasını sağlayarak, disiplin kurulu kurumsal kimliğinin sağlıklı devamlılığını gerçekleştirmekti. Umarız yeni oluşan MUTSO Disiplin Kurulu, bizim yaptığımız çalışma ve yaklaşımların üzerine koyarak devam eder ve TOBB nezdinde yapılan çalışmanın takibini sürdürür.
Değerli MUTSO Üyeleri; bizlere MUTSO Disiplin Kuruluna uygun görerek, görev verdiğiniz için şahsım başkanlığında Disiplin Kurulunda görev almış tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” 
Gerçekleştirilen törende 2022-2026 dönemi Disiplin Kurulu Başkanı Erol Kapiz, başta Mehmet Özavcı olmak üzere tüm kurul üyelerine dönemlerinde vermiş oldukları başarılı hizmetler nedeniyle teşekkür ederek, bu başarının sürmesi için tüm gayreti göstereceklerini ifade etti. MUTSO Disiplin Kurulunun yeni yönetimi şu şekildedir;
Erol Kapiz: Disiplin Kurulu Başkanı
Dilek Sevinçli: Disiplin Kurulu Üyesi
Kemal Yaman: Disiplin Kurulu Üyesi
Bedriye Aslan Haktanır: Disiplin Kurulu Üyesi
Adem Şahin: Disiplin Kurulu Üyesi
Özgür Demiralay: Disiplin Kurulu Üyesi
 

Bakmadan Geçme