MUĞLA VALİLİĞİ'NİN ERDOĞAN ZİYARETİ PAYLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Muğla Valiliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla ziyareti ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımına Muğla milletvekilleri tepki gösterdi: 'Muğla Valiliği kamu görevini bırakıp, AKP İl Başkanlığı'na dönüşmüştür.'

  • 2792
MUĞLA VALİLİĞİ'NİN ERDOĞAN ZİYARETİ PAYLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili Muğla Valiliği sosyal medya hesaplarından “Muğla aşkı içimizde hiç bitmeyecek” notuyla bir video paylaşıldı.
Muğla Valiliği’nin bu paylaşımı ile ilgili Muğla milletvekillerinden tepkiler yükseldi.
“DEVLETİN VALİSİ OLUN, AKP’NİN DEĞİL”
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Devletin kurumunu parti il başkanlığı haline getirdiniz. Oturduğunuz makam T.C Muğla Valiliği. AKP’nin valisi olarak mı görevdesiniz? Devletin valisi olun, AKP’nin değil” ifadeleriyle paylaşıma tepki gösterdi.
“BU ANLAYIŞ KABUL EDİLEMEZ”
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise paylaşımında, “Muğla Valisi görev ve sorumluluk alanının dışında, siyasi davranmış, bürokratların bu tür davranışları toplumu ayrıştırmaya ve liyakat anlayışına zarar verecek, halkın yöneticilere olan güvenini sarsacaktır. Bu anlayış kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.
“MUĞLA VALİLİĞİ KAMU GÖREVİNİ BIRAKIP, AKP İL BAŞKANLIĞI’NA DÖNÜŞMÜŞTÜR”
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Devleti temsil etmesi gereken Muğla Valiliği kamu görevini bırakıp, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İl Başkanlığı’na dönüşmüştür. Bazı açılışlar için Muğla’da bulunan AKP Genel Başkanı’nın ve partisinin flama ve bayraklarının bulunduğu görüntüleri klip haline getirerek, resmi sosyal medya hesaplarında yayınlayan Muğla Valiliği ve buna izin veren Muğla Valisi bu davranışıyla Anayasa ve kanunları çiğnemiş, tarafsızlığını yitirmiştir.
Sayın Vali’yi yaptığı bu büyük hatadan geri dönmeye, kamuoyundan özür dilemeye ve resmi siteden yayınlanan bu klibi silmeye davet ediyorum.
Sayın Vali’nin, kanunlara aykırı bu davranışını düzeltmemesi durumunda AKP’den siyaset yapma yolu kendisine açıktır.
Devleti temsil eden bir Vali olarak mı görevine devam edecektir yoksa siyaset mi yapmak istemektedir? Bunun açıklamasını Muğla halkı adına kendisinden talep ediyoruz” dedi.
“MUĞLA VALİLİĞİ’Nİ BU PARTİZAN TUTUMUNDAN DOLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM”
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ise, “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi tam olarak budur. Bu sistemde, tarafsız olması gereken kurumlar ve kamu görevlileri taraftırlar ve milletimize eşit şekilde hizmet etmezler. Muğla Valiliği’ni bu partizan tutumundan dolayı şiddetle kınıyorum” ifadeleriyle paylaşıma tepkisini gösterdi.

MUĞLA VALİLİĞİ'NİN ERDOĞAN ZİYARETİ PAYLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Bakmadan Geçme