• Haberler
  • Asayiş
  • Muğla Valiliği'nden İnsan Tacirlerine Büyük Darbe: 2103 şahıs sınır dışı edildi 28 kişi tutuklandı

Muğla Valiliği'nden İnsan Tacirlerine Büyük Darbe: 2103 şahıs sınır dışı edildi 28 kişi tutuklandı

Muğla Valiliği'nin 1 Kasım 2023'te resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkemize yasa dışı yollardan giren 2103 yabancı şahsın yakalanarak sınır dışı edilmek üzere Muğla İl Göç İdaresi'ne gönderildiği insan kaçakçılığı organizatörü olan 42 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

  • 562
Muğla Valiliği'nden İnsan Tacirlerine Büyük Darbe: 2103 şahıs sınır dışı edildi 28 kişi tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yasadışı yollardan düzensiz biçimde Türkiye'ye gelen göçmenlerin arttığı dönemde Muğla Valiliği'nden insan kaçakçılığına vurulan darbe, valiliğin resmi sosyal medya hesabından yayınlandı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yürüttüğü 15 günlük operasyonlarda; 2103 göçmenin yakalandığı ve sınırdışı edilmek üzere Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildiği açıklandı.

İNSAN TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

Öte yandan mültecilerin ülkeye girişine aracılık eden 42 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 42 kişinin 28'i ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Yasadışı düzensiz göç akışının önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 16.10.2023 – 31.10.2023 tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda;

Ülkemize yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 2103 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak, ülkelerine iade işlemleri için Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilmiştir. Organizatör olduğu değerlendirilen 42 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiş ve 28 kişi tutuklanmıştır.

Muğla il genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye ka
rarlılıkla devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Bakmadan Geçme