Muğla'nın ürünlerini dünyaya pazarlayacaklar
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şubesi üyeleri tarafından yöre ürünlerinin değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine katma değer oluşturması için 2020 yılında kurulan meyve suyu tesisi gözünü Avrupa ve Dünyaya dikti.

“Bizim vizyonumuz tamamen yurt dışı”
Yöre ürünlerinin tüketiminin iç piyasada olduğu kadar esas amacın yurt dışı pazarı olduğunu belirten Akdeniz, "Kapasite yaklaşık biz bu sene için 750 ton limonata, 150 ton civarında da portakal ve nar yaptık. 900 ton civarında bu sene ürün yaptık. Ama önümüzdeki yıl kapasiteyi arttırıp bunu 2 bin tonlara çıkarmayı planlıyoruz. Fakat bunlar hedef tabii. Bunları yapabilmek için de organizasyonumuzun ona göre şekillenmesi lazım. Bu uzun bir süreç. Her yıl bunu geliştirerek arttırmayı planlıyoruz. Dediğim gibi çünkü tamamen amaç yurtdışıydı. Burada biz sürece girdikten sonra yurtdışında da ciddi bir kapasite olduğunu gördük. Bu kapasiteyi yarı yarıya yurtdışı ve yurtdışı diye paylaştırabilirsek başarılı olmuş sayacağız kendimize" dedi.
İngiliz ve ABD Kalite standardı
Üretimi yapılan meyve sularının yurt dışı pazarda değer görmesi için kalite ve standart belgesi için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Akdeniz, "Özellikle İngiliz standartı ve Amerikan standartı var. Biz şimdi iki standartla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor. Muhtemelen bu yaz bu standartları sağlayacağız ve kalite yönetim sistemimizi tamamen bu standartlar üzerinden yapacağız. Ondan sonra da Avrupa'ya veya Dünya'ya açılmamız çok daha kolay olacak" dedi.
Bakmadan Geçme





